ToBe start Molenproject op basisscholen in Drechtsteden

15 november 2011
ToBe start Molenproject op basisscholen in Drechtsteden

DRECHTSTEDEN -  In het kader van het provinciale themajaar, waarin de molen centraal staat, heeft Stichting ToBe in opdracht van Bureau Drechtsteden het molenproject ontwikkeld. In oktober is het molenproject: ‘Tuinmolens ter inspiratie’ van start gegaan voor ruim 250 kinderen uit groep 6/7/8 van tien verschillende scholen uit de Drechtsteden.

Alblasserdam: ‘t Nokkenwiel
Dordrecht: Pius 10, Wantijschool, De Bavinckschool
Hendrik-Ido-Ambacht: Stadhouder Willem 3
Papendrecht: ‘t Kofschip, loc de Wielen
Sliedrecht: Anne de Vriesschool
Zwijndrecht: De Kim, Accoord, Toermalijn

Het project bestaat uit vier onderdelen; de introductieworkshop over de molen plus het ontwerpen van een eigen tuinmolentje, een molenbezoek aan Kinderdijk, de tweede workshop: het maken van een eigen tuinmolentje en de laatste workshop voor alleen de winnende school het maken van één echte Tuimolen! Het gehele project wordt begeleid door ToBe docent en kunstenaar Rien Olijslagers.

De winnende school voor de laatste workshop wordt gekozen door middel van een wedstrijd. Elke school kiest één tuinmolentje uit de klas uit om tentoon te stellen. Vervolgens zet ToBe van elk tuinmolentje een foto op de website www.stichtingtobe.nl/tuinmolen. Op deze foto’s kunnen bezoekers vanaf woensdag 23 november tot 1 december hun stem uit brengen, door het versturen van een e-mail met het tuinmolentje naar keuze. Het tuinmolentje van de school met de meeste stemmen wint de workshop. De winnende school mag de echte tuinmolen een mooi plekje geven, bijvoorbeeld op het schoolplein.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.