Verzoek om onderzoek politieoptreden in Dordrecht

17 november 2011

DORDRECHT -  De actie, die sommige mensen al tientallen jaren voeren tegen zwarte piet, blijft de gemoederen bezig houden. (bron wereldomroep). Dordrecht moet een onderzoek instellen naar het politieoptreden van zaterdag 12 november bij de intocht van Sinterklaas. Dat stellen het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN) en het Surinaams Inpraak Orgaan (SIO) in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Bij de intocht trad de politie op tegen theatermaker Quinsy Gario omdat hij met een t-shirt stond te demonstreren tegen Zwarte Piet. De politie ging volgens sommigen te ver. OCaN-voorzitter Glenn Helberg wil weten of het optreden tegen Gario rechtmatig was.

OCaN ziet het politieoptreden als disproportioneel.  De gemeente Dordrecht heeft inmiddels laten weten dat er geen onderzoek wordt ingesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.