Bert den Boer geeft nieuw boek uit: Onbegrensd

05 november 2010
Bert den Boer geeft nieuw boek uit: Onbegrensd

DORDRECHT - In 2006 schreven Dordtenaar Bert den Boer en Wim Huijser, biograaf van C. Buddingh´, het boek Leef je verlangen. Onlangs reikten zij bij opleidingsinstituut de Baak in Driebergen het eerste exemplaar uit van het vervolg - Onbegrensd. In gesprek over verlangen en culturele identiteit - aan Faiza Dida, etnisch manager van het jaar 2010.

De mens is zijn verlangen, wordt wel gezegd. Welke verlangens leven bij vooraanstaande personen die hun wortels elders hebben? Hoe beleven zij hun verlangens en welke rol speelt culturele identiteit? Zijn individuele verlangens van een geheel ander orde als je vanuit een ander cultuur perspectief (westers en niet-westers) naar onze samenleving kijkt?
Het boek geeft enerzijds weer hoe succesvolle migranten persoonlijke verlangens definiëren en beleven. Anderzijds geven zij weer hoe zij vanuit hun culturele identiteit kijken en leven in Nederland. In de epiloog zijn de opvallende bevindingen weergegeven. Wat betekent het leven tussen twee culturen, hoe is het om uit Nederland weg te gaan en weer terug te komen, hoe wordt de vrijheid in dit land beleefd, wat is de rol van taal en humor, hoe gaan we om met integratie, diversiteit, het onderscheid allochtoon - autochtoon?

De vijftien geïnterviewden bieden een fascinerende kijk op zichzelf en op Nederland. Bert en Wim interviewden voor dit boek Adjiedj Bakas (trendwatcher), Maria Genova (journalist/schrijfster), Victoria Koblenko (actrice), James Kennedy (historicus), Anousha Nzume (theatermaker), Stine Jensen (filosofe/schrijfster), David Pinto (directeur intercultureel instituut), Sylvain Ephimenco (columnist/schrijver), Urszula Antoniak (filmregisseuse), Afshin Ellian (jurist/publicist), Nilgün Yerli (cabaretière/schrijfster), Mariko Peters (Kamerlid Groen Links), Tsering Jampa(directeur International Campaign for Tibet), Roberto Payer (directeur Hilton hotel Amsterdam) en Faoud Laroui (publicist/schrijver).

Zij willen met dit boek een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over integratie, identiteit en culturele diversiteit. Als lezer krijg je de kans om je eigen conclusie te trekken, omdat je geraakt wordt door een persoonlijk verhaal, geboeid door de ideeën of stellingname van een van de geïnterviewden.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.