Winst en verlies voor het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions.

21 november 2011
Winst en verlies voor het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions.

DORDRECHT - De Lions hebben een 1-9 zege behaald tijdens de uitwedstrijd tegen Zoetermeer Panters. Zondagavond werd  in de laatste twintig seconde met 0-1 verloren tegen Eindhoven High Techs.

Provocerend en fysiek spel zijn de sleutelwoorden van de uitwedstrijd tegen Zoetermeer Panters.  Bij de warming-up ging het al bijna mis maar het bleef gelukkig bij wat woorden.  Het Dordtse doel werd verdedigd door Kevin Riedijk. Frank Meijer is de komende drie weken uitgeschakeld hij heeft een enkelblessure opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Groningen. Aan het begin van de eerste periode werd het duidelijk dat Zoetermeer Panters de Lions uit de tent wilden lokken door hun provocerend gedrag en werden daarbij nog eens ondersteund door hun eigen coach. Zoals altijd moeten de Lions even op gang komen maar na 10 minuten werd het eerste doelpunt gescoord door Inge Mijnders afgekeurd omdat deze werd gescoord vanuit de goalcrease area. Nog geen 2 minuten later was het echter wel raak. Ramon van Waardenburg scoorde in de powerplay de 0-1 nadat goalie was uitgespeeld. Bart Vink liet de assist op zijn naam schrijven. In de 15e minuut werd maar liefst twee maal gescoord. Carlo Mijnders breidde de stand uit naar 0-2 met een hard slapshot vanaf de blauwe lijn en Jeroen van den Broek liet de 0-3 op het score bord verschijnen nadat hij was aangespeeld door Jasper Busink.

In de tweede periode werd toon gezet door een hard schot van Tim Donders op de paal. De Lions gingen op jacht naar meer treffers die werden ook gerealiseerd. Het was Ramon van Waardenburg die de 4e treffer kon noteren na een assist van Jeroen van den Broek. Kort daarna volgde de hattrick van Ramon waarbij hij met een backhandshot de puck in de linker bovenhoek liet belanden. De 0-6 liet niet lang op zich wachten. Nadat Jasper Busink door Bram van Uden was aangespeeld wist deze de rust in het spel te bewaren, wachtte op de eerste reactie van de goalie en kon daarna gemakkelijk inschieten. De eerste treffer van Zoetermeer volgde in de 15e minuut. Daarbij had, de tot vorig jaar voor de Lions uikomende speler Joren Bakker een aandeel.

In de derde periode gaven de Lions een lesje powerplay. Tijdens de eerste powerplaylijn werd de puck goed rond gespeeld in een zogenaamde diamant model. Daarbij kon Jeroen van den Broek goed vrij gespeeld worden die het daarna dan ook beloonde met een treffer.
In de 11e minuut was het voor Inge Mijnders wel raak. Op aangeven van Dion van ’t Hof kwam de 8 op het scorebord. Bram van Uden maakte het spelletje af door shorthanded het laatste doelpunt te scoren. Eindstand 1-9. 

 

Resumerend: De Lions hebben met recht gewonnen door het kwaliteitsverschil. De smet over de wedstrijd waren wel de vele straffen. Twee spelers van Zoetermeer kregen een Match en één speler een Game. Aan de Dordtse kant viel ook een Game en een Match voor respectievelijk Bart Vink en Jasper Kick. Beiden konden voortijdig gaan douchen. Ondanks dat de straffen uitgelokt waren lieten deze spelers zich niet onbetuigd. Men had daar boven moeten staan gezien het kwaliteitverschil. Jasper Kick mist hierdoor de komende twee wedstrijden.

 

Sani-Dump Dordrecht Lions versus Eindhoven High Techs

Zondagavond werd de thuiswedstrijd gespeeld tegen het talententeam uit Eindhoven.
Claudia van Leeuwen was door coach Richard de Wilde aangewezen om het doel te verdedigen.
Zoals verwacht begon Eindhoven fel en met vol overgave aan de wedstrijd. Voor elke meter werd gevochten. Er werd fysiek maar wel fair gespeeld maar ondanks dat kwam Bram van Uden ongelukkig in aanraking met een High Tech speler waarna hij meteen kon worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd duidelijk dat zijn sleutelbeen was gebroken. Ook Florian Nelemans is naar het ziekenhuis vervoerd ivm een blessure aan zijn hand. Er is mogelijk sprake van een gebroken middenhandsbeentje. Dat betekende wel dat we met een verdedigingslijn minder moesten gaan spelen.   Na ongeveer 10 minuten spelen werd het spel voor enige tijd stil gelegd doordat tijdens een harde check een ruit boven de boarding uit zijn sponning raakte.  Met een 0-0 stand op het score- bord werd deze periode uitgespeeld.

De tweede periode werd eveneens niet gescoord. Het tempo bleef echter aan de Eindhovense zijde hoog. Eindhoven wisselde snel de lijnen had een goed positiespel en maakte de checks goed af.
Dordrecht daarentegen hield op ervaring de deur goed dicht en kwam veelal in een positie om te scoren maar de sterk keepende goalie Deniz Mollen wist de vele schoten die op hem werden afgevuurd te blokken.

In de derde periode werden de Lions op de proef gesteld.  Door een aantal straffen kwamen zij een aantal keren met een 3 tegen 5 situatie te staan. High Techs kon hier echter gelukkig niet van profiteren. 50 seconden voor tijd werd door Mitchel Riedijk vanuit de goal crease gescoord waarna het doelpunt door de scheidsrechter werd afgekeurd. Een kort moment van euforie sloeg om in een bittere teleurstelling toen 20 seconden voor het eindsignaal na een breakout de High Techs het beslissende doelpunt scoorde. Coach Richard de Wilde haalde vervolgens zijn goalie naar de kant om deze om te wisselen voor een zesde speler. Tijdens het wegtikken van de laatste seconden werd de puck nog rakelings langs het doel van Eindhoven geschoten. Een treffer bleef echter uit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.