Nieuwe groep jongeren-buurtbemiddelaars in Vogelbuurt/Reeland

22 november 2011

DORDRECHT - In de Vogelbuurt zijn mensen na een examen geslaagd als jongeren-buurtbemiddelaars. De buurt is daar trots op en laat weten:

"De 1ste groep van jongeren-buurtbemiddeling heeft zich de afgelopen 2 jaar ingezet bij diverse bemiddelingszaken in Dordrecht.

Nu zijn van deze groep enkele jongeren in een andere stad gaan studeren of druk met school en werk en hierdoor is de groep nog maar erg klein. Dit was een reden om een nieuwe groep op te leiden.

Het is weer helemaal leuk een groep met 9 enthousiaste jongeren opgeleid te hebben tot bemiddelaar. Je kunt er zo veel energie uithalen iemand te helpen door met elkaar om de tafel te zitten en een luisterend oor te bieden. De jongeren hebben geleerd tijdens de training zich onpartijdig in te zetten bij een gesprek. Ook hebben ze geleerd betrokken partijen te begeleiden en te motiveren om naar een oplossing toe te werken.

De trainingsbijeenkomsten zijn afgesloten door een certificaatuitreiking. De directeur van de gemeentelijke afdeling maatschappelijke ontwikkeling Marjan Havekes was bereid gevonden de certificaten uit te delen. Marjan had zich goed voorbereid op deze taak en nadat Martha Mensen  (coördinator jongeren-buurtbemiddeling) en Milo Hoefsloot (van trainingbureau Hoefsloot) het voortouw hadden genomen voor deze feestelijke gebeurtenis, wist Marjan de spanning nog wat verder op te voeren door alle betrokken jongeren nog met een persoonlijke vraag te verrassen. Gelukkig waren de jongeren inmiddels zo goed getraind dat zij deze vragen goed konden pareren.

Aanmelding van een conflict voor bemiddeling
Het inschakelen van jongeren-buurtbemiddeling kost u niets: de bemiddelaars zijn vrijwilligers. Voor meer informatie of voor aanvragen van bemiddeling kunt u bellen met De Twern, tel. 078- 6324100".

Martha Mensen, coördinator jongeren-buurtbemiddeling en jongerenopbouwwerker R-Newt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.