Nationale kunstrijwedstrijd in Dordrecht op 26 november 2011

22 november 2011
Nationale kunstrijwedstrijd in Dordrecht op 26 november 2011

DORDRECHT - Op 26 november wordt op de ijsbaan in Dordrecht de 3e selectiewedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap verreden.

 Met de bouw van de nieuwe ijsbaan, deel uitmakend van de Dordtse sportboulevard, is het mogelijk geworden om op de 30 x 60 mtr. baan nationale en internationale kunstrijwedstrijden te organiseren in Dordrecht.

De KNSB organiseert in samenwerking met Kunstrijvereniging De Drechtsteden (DDD) de 3e selectiewedstrijd voor deelname aan het
Open Nederlands Kampioenschap kunstrijden. De laatste van de drie selectiewedstrijden, waarin de nog niet gekwalificeerde deelnemers in verschillende schaatsdisciplines binnen het kunstrijden (dames solo, heren solo, ijsdansen en synchroonschaatsen) zullen schaatsen om een laatste kwalificatiekans voor deelname aan het ONK op 17 en 18 december 2011 te Tilburg.

De 12 beste deelnemers per categorie zullen strijden om de felbegeerde podiumplaatsen de daarmee gepaard gaande uitzendingen naar buitenlandse wedstrijden en bij de Senioren uitzending naar het Europese Kampioenschap.

Van 8.30 tot 20.30 uur zal de baan in de sportboulevard het toneel zijn van deze wedstrijd, die begint met de categorie Debs.

Lees verder het persbericht

 

(kunstrijdster op de poster: Winnie Dekker (17) uit Dordrecht, categorie Senioren dames.)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.