Dordrecht Marketing stuurt brief aan uitgever Bosatlas voor de Nederlandse geschiedenis

23 november 2011

DORDRECHT – Dordrecht Marketing gaat een brief sturen aan de uitgever van de Bosatlas voor de geschiedenis van Nederland. Directeur Gerben Baaij vindt dat er een omissie moet worden recht gezet. Het niet vermelden van de Vrije Statenvergadering van 1572 in het Hof in Dordrecht vindt Baaij een misser. Hij maakte dit bekend in een programma van TV Dordrecht.

In het Hof werd de basis gelegd voor de Nederlandse onafhankelijkheid.  ,,Het is eervol dat de kerstmarkt in Dordrecht wel de Bosatlas haalt, maar heel jammer dat 1572 het niet heeft gehaald.  De Bosatlas moet het huiswerk overdoen. Als marketing mensen zeggen we ook: Misschien hebben we de boodschap niet overal laten doorklinken”.  Baaij hoopt dat door de kanttekeningen uit Dordrecht de volgende druk van de Bosatlas wordt aangepast.

De discussie over de Bosatlas werd aangeslingerd door de voorzitter van het Platform Stedelijke herdenking, Hans Berrevoets. Hij hoopt dat elk geval op 19 juli – de opening van de vergadering – iets zal gebeuren in Dordrecht.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.