Riet Duykers stelt zich voor als nieuwe voorzitter Buitenwacht Dordrecht

26 november 2011

DORDRECHT -Op de website van de Buitenwacht stelt de opvolger van Bert van der Burgt, Riet Duykers, zich voor.

 

(bericht van website Buitenwacht):

Sinds 1 november ben ik voorzitter van De Buitenwacht. Ik vind het een voorrecht om in deze onzekere tijd en verharde samenleving deze rol te mogen vervullen. Ik wil graag mijn visie geven waarom ik dit juist nu zo belangrijk vind.Maar voordat ik dit doe, wil ik eerst wat over mezelf vertellen.
Ik ben 59 jaar, woon al meer dan 30 jaar in Dordrecht, eerst in de binnenstad en nu in Stadspolders, samen met mijn partner Rob en 5 katten. Ik kom niet uit deze regio maar aan mijn accent kun je horen dat ik in Limburg geboren ben. Ik ben dochter van een mijnwerker en hij is mijn grote voorbeeld voor alles waarin ik geloof en de weg die ik heb uitgestippeld. Opkomen voor de mensen die het moeilijk hebben, strijden voor rechtvaardigheid, en mensen stimuleren in hun eigen ontwikkeling.
Ik ben ervan overtuigd dat voor het welzijn van de mensen maar ook voor de democratie in de samenleving het essentieel is dat mensen, ongeacht religie, afkomst, sekse, zich thuis voelen in onze samenleving. Waar de anonimiteit verdwijnt en waar mensen een zinvolle betekenis aan hun leven kunnen geven. In mijn loopbaan heb ik steeds in verbondenheid met mensen gewerkt aan sociale vraagstukken, of het nu gaat om de begeleiding van (her)intredende vrouwen naar de arbeidsmarkt, of het opzetten van een buurthuis in Stadspolders, of het werken aan vitale wijken, voor mij is de mens en zijn/haar ontwikkeling steeds het uitgangspunt.
Ik vind deze visie en normen en waarden terug in De Buitenwacht. De Buitenwacht is al jaren een ontmoetingsplek voor alle mensen. De Buitenwacht biedt een luisterend oor, hulp, warmte, veiligheid, geborgenheid en een steun in de rug voor mensen die dit nodig hebben.
Toen ik directeur van Krispijn Wonen was ben ik nauw betrokken geweest bij De Buitenwacht en heb ik vaak kunnen ervaren hoe belangrijk De Buitenwacht voor mensen was en hoe belangrijk De Buitenwacht voor de wijk Oud Krispijn was. Vooral de de-escalerende werking van De Buitenwacht bij spanningen onder de verschillende groepen bleek een positief effect op de leefbaarheid in de wijk te hebben.
Waar ik me al die jaren over heb verbaasd is dat De Buitenwacht steeds te kampen kreeg en nu ook weer krijgt met de (financiële) continuïteit en haar bestaansrecht/legitimatie moet nu nog steeds bevochten worden.
Juist nu is het voor mij van essentieel belang dat deze plek en functie behouden blijft en gekoesterd wordt. Steeds meer mensen staan en dreigen aan de kant te komen staan, steeds meer professionele organisaties worden door bezuinigingen gedwongen andere keuzes te maken en dat slaat hard terug op de meest kwetsbare groepen in onze samenleving. En daarom heb ik ja gezegd toen Rikie en bestuur mij vroegen om voorzitter te worden.
Samen met de medewerkers, alle vrijwilligers, bestuur van De Buitenwacht en alle mensen en organisaties met een warm hart voor De Buitenwacht,  wil ik mijn kennis, ervaring en netwerk inzetten om deze plek te behouden en te versterken.
Dit komt tot uiting in een persoonlijk citaat uit mijn eigen leven:

"Met respect voor het verleden ruimte voor de toekomst"

Riet Duykers
Voorzitter van de Buitenwacht

  

 

 

 

 

 

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.