Eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions in de slotfase onderuit tegen IJCU Utrecht Dragons

29 november 2011
Eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions in de slotfase onderuit tegen IJCU Utrecht Dragons

DORDRECHT - De Lions moesten wederom een verliespartij incasseren tegen Utrecht. In een zeer matige wedstrijd moesten ze genoegen nemen met een 6-5 verlies.

Zaterdagavond heeft het gehavende team van Richard de Wilde in Utrecht een zeer matige wedstrijd gespeeld. Veel spelers waren door blessures of anderszins niet aanwezig. Bram van Uden wordt deze week geopereerd i.v.m. sleutelbeenbreuk. Florian Nelemans en Inge Mijnders zijn respectievelijk herstellende van een gekneusde hand en liesblessure.

Ondanks de enkelblessures namen Frank Meijer en Leroy Haanstra toch deel aan de wedstrijd, zij het minder fit. Jasper Kick mocht nog niet aantreden i.v.m. matchpenalty. Daarentegen was het team wel versterkt door drie spelers uit het toekomstteam, namelijk Glenn van der Burg, Milan Boer en Martijn van Leer.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland omdat één linesman ontbrak. Vanaf het begin zaten de Lions niet lekker in de wedstrijd. Na twee minuten werd het bijna traditionele eerste tegendoelpunt door Utrecht gescoord na een fout in de verdediging. Nog geen twee minuten later werd een speler van Utrecht voor twee minuten naar de strafbank gestuurd i.v.m. de straf “Delay in the game”, hetgeen betekende dat de Lions de powerplay konden spelen die voor de Lions goed uitpakte.

Tim Donders kon na een uitgespeelde kans scoren en Valentijn Scheffe liet zijn assist noteren. Nog geen minuut later zette Phillipe Boutrsgirgis de partij om in een 1-2 winst na een assist van Frank Meijer. Dordrecht leek te herstellen maar werd 4 minuten voor het eind van de eerste periode afgestraft na een foute wissel van onze verdediging. Met de stand 2-2 werd de kleedkamer opgezocht.

Aan het begin van de tweede periode werd de 2-3 gescoord door Ramon van Waardenburg maar die werd helaas afgekeurd doordat een Lionsspeler zich tijdens het scoren in de goalcrease bevond. Halverwege de tweede periode was het wel raak toen Bart Vink na een actie ,Jeroen van de Broek aan kon spelen die vervolgens goed in schoot.

Ondanks deze stand konden de Lions niet het verschil maken en kwamen ze regelmatig in grote moeilijkheden voor hun eigen doel. Er werden slordige fouten gemaakt en aan de boarding werd veel puck verlies geleden. Vlak voor het eindsignaal van de tweede periode werd door Utrecht tweemaal gescoord waardoor Dordrecht tegen een 4-3 achterstand aankeek. Met nog 12 seconden op de klok kon Jeroen van den Broek gelukkig de stand nog gelijk trekken uit een reboundschot van Ramon van Waardenburg.

Utrecht opende de derde periode al naar anderhalve minuut met een treffer en wederom keken de Lions tegen een achterstand aan.
Doordat er aan de Dordtse kant veel gespeeld werd met twee lijnen zag men dat er sprake was van krachtverlies. Er werd duidelijk roofbouw gepleegd op de vaste basisspelers die daardoor het tempo op cruciale momenten van de wedstrijd niet meer konden bijhouden. 6 Minuten voor het eindsignaal werd door Bart Vink de stand weer gelijk getrokken. Dit was echter maar van korte duur, want kort daarna liepen de Dragons weer uit naar 6-5. Ook het naar de kant halen van onze goalie Claudia van Leeuwen in ruil voor een zesde veldspeler bracht geen verandering meer in de stand.

Dordrecht voert na deze nederlaag de A-poule nog steeds aan ,maar het wordt nu wel op de voet gevolgd door Den Bosch en Utrecht.

Volgende week zondagavond spelen de Lions een thuiswedstrijd tegen Den Bosch. Deze wedstrijd is ineens een stuk belangrijker geworden. Aanvang 20.10 uur

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.