Katinka van Haren te gast in Koffietijd

05 december 2011
Katinka van Haren te gast in Koffietijd

DORDRECHT - De Dordtse kunstenares Katinka van Haren is maandag 12 december te gast in het RTL4 ochtendprogramma Koffietijd Tussen 10.00 en 11.00 uur bespreken de presentatrices Pernille La Lau, Quinty Trustfull en Loretta Schrijver diverse onderwerpen, waaronder het Kunstwerk van de Week. Die maandag is dat een illustratie van Katinka van Haren. Kijkers kunnen vervolgens bieden op dit kunstwerk en zo een goed doel van de Nationale Postcode Loterij steunen.

Eerder dit jaar presenteerde de kunstenares haar nieuwe boek Gorgelrijmen & Gorgelwezens. De illustraties daarvoor zijn allemaal gebaseerd op de gorgelrijmen van de Dordtse schrijver en dichter C. Buddingh’.
Speciaal voor Koffietijd Heeft Katinka een nieuwe potlood- en pentekeningen gemaakt en liet zich daarvoor inspireren door de gorgelrijm over de Goudopsneevink. Kijkers van het programma en andere belangstellenden kunnen daarna op dit kunstwerk bieden.

Bieden voor goed doel
Gedurende de hele werkweek is het mogelijk via www.Koffietijd.nl te bieden via ebay. De hoogste bieder is niet alleen een prachtig en vooral uniek kunstwerk rijker, maar ontvangt ook het bijzondere kunstboek Gorgelrijmen & Gorgelwezens. De opbrengst van deze kunstveiling is bestemd voor Resto VanHarte, een van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij.

Resto VanHarte
Resto VanHarte heeft sinds kort een eigen locatie in Dordrecht:  Grand Salon Crabbehoff aan de Groen van Prinstererweg 38. In Resto VanHarte kunnen (eenzame) minima samenkomen voor een gezellig gesprek met andere wijkbewoners of kennismaken met organisaties uit de buurt. De visie van Resto Van Harte is dat eten verbindt en dus vinden de ontmoetingen rondom de eettafel plaats. Bezoekers kunnen – tegen een geringe vergoeding – genieten van een driegangen diner.

Resto VanHarte is een onafhankelijke organisatie die investeert in het vergroten van de leefbaarheid in wijken en steden in heel Nederland.  Dit doet Resto VanHarte onder meer door mensen van diverse leeftijden, religies en culturen samen te brengen in laagdrempelige eetgelegenheden. Het werkt samen met lokale sleutelfiguren als de wijkagent, dominee, imam of huisarts, en met lokale instanties op het gebied van zorg- en welzijn, re-integratie en onderwijs. Door deze inspanningen creëert Resto VanHarte een maatschappelijk draagvlak voor de problematiek van sociaal isolement.
Samen eten verbindt. Daar gelooft Resto VanHarte heilig in. Resto VanHarte heeft de overtuiging dat maatschappelijke integratie, participatie en samenhang begint bij de mens zelf, zijn straat en zijn wijk.

“Ik roep daarom iedereen op om mee te bieden, want ik vind het natuurlijk leuk om in Koffietijd te komen, maar wil vooral Resto VanHarte in Dordrecht steunen”, vertelt Katinka van Haren enthousiast. Ga voor de biedingen naar de site www.koffietijd.nl en klik op de link Bied op het kunstwerk van de week.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.