Veel media aandacht voor Godfried Bomans festival in Dordrecht

08 december 2011

DORDRECHT –  De stad Dordrecht is landelijk in het nieuws naar aaleiding van het Godfried Bomans festival. ANP heeft het festival rond het uitkomen, 75 jaar geleden van het deuutboek Pieter Bas, in de landelijke agenda opgenomen. De Telegraaf neemt het mee in de reisgids. Omroep MAX besteedde er vandaag op Nederland 2 vijff minuten aandacht aan. Elsevier, het met Godfried Bomans verbonden weekblad, heeft het ook als tip voor het weekeinde meegenomen.

Al eerder schreven Haarlems Dagblad en Reformatorisch Dagblad over Godfried Bomans en Dordrecht. TV Rijnmond zal in de nieuwsuitzending van vrijdagavond 9 december aadacht besteden aan Bas en Dordrecht. Thijs Blom maakte deze week voor de radio nog een nieuwsreportage en biogtraaf Gé Vaartjes was in middag aan de maas te gast. Alle Dordtse media - Dordt Nu, Stem van Dordt, AD De Dordtenaar, Dordt Centraal, hebben meermalen over het weekeinde rond het Dordtse debuut van Bomans geschreven. RTV Dordrecht zette Ad van den Herik in.

Het kerkblad Kerk op Dordt (oplage 3500 exemplaren) kwam met een groot verhaal. Ook internetssites brengen Bomans nieuws in combinatie met Dordrecht. Ook schaaksites haken in.

 

 

 

Bomans zijn debuut was 75 jaar geleden in de oudste stad van Holland met het boek Pieter Bas. Honderd pagina’s is Dordt het decor. Bomans schreef het als fantasie op, maar bijvoorbeeld ds. M.Perk in het boek heeft echt bestaan. Hij was bevvriend met dichter/dominee Beets en vader van dichter Jacques Perk.

Aanstaande zaterdag wordt om twaalf uur een expositie in de Centrale Bibliotheek geopend. Daar is een unieke  foto uit 1868 te zien van ds. Perk, die voorganger was van de Waalse Kerk.  Deze kerk is nu een sportzaak, maar in een reportage die vanmiddag op radio Rijnmond in het nieuws wordt uitgezonden spreekt Hans Berrevoets de hoop uit dat dit monument weer een historische betekenis mag krijgen. Dordrecht Marketing wil dat ook.

Perk van de  Waalse kerk is niet de enige echte herinnering aan het negentiende eeuwse Dordrecht. Ook de rivier de Merwede wordt genoemd en daarom komt aan het water bij het Otto Dicke een Bomans-herinneringsplek.
Het begin van het Godfried Bomans festival was een vermelding op de  Dordtse Historische Kalender. Meer nieuws en aanmelding op de site van de Centrale bibliotheek.

17
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.