3e verlies op een rij voor Sani-Dump Dordrecht Lions

08 december 2011
3e verlies op een rij voor Sani-Dump Dordrecht Lions

DORDRECHT - Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft in eigen huis een 1-4 nederlaag geleden tegen Red-Eagles Den Bosch.  Dordrecht begon sterk maar gleed naar mate de wedstrijd vorderde af naar een bedroevend niveau.

Het glas van uw verslaggever is spreekwoordelijk  altijd half vol maar bij het aanschouwen van deze wedstrijd moet ik u helaas aangeven dat dat vanavond niet het geval was.
Kevin Riedijk had  vanavond de eer het Dordtse doel te verdedigen en heeft dat tot aan het eind van de wedstrijd goed gedaan.  In de eerste periode hadden de Lions duidelijk de beste kansen.  Er werden welgeteld  4 a 5 kansen gecreëerd waaruit gescoord kon worden maar het geluk was niet aan onze zijde.
Toch was Dordrecht in deze periode duidelijk de betere ploeg. Coach Richard de Wilde had wederom besloten om veelal met twee lijnen te spelen met daarin de vaste basisspelers.  Maar ook deze spelers konden jammer genoeg niet het verschil maken, zelfs niet in de powerplay situaties.

In de tweede periode trokken de Red Eagles steeds meer de wedstrijd naar zich toe. Konden zij in de laatste uitwedstrijd het tempo van Dordrecht niet bijhouden, nu was het echter andersom. In de 13de  minuut was er zelfs een 5 tegen 3 situatie die door Dordrecht niet benut werd. Door onnodige straffen werd dit verschil aan spelers op het ijs trouwens in korte tijd gelijk getrokken.  In de 18de  minuut werd de openingstreffer van Den Bosch gescoord.  Kort daarvoor was Bart Vink naar de strafbank gestuurd en dat werd door Den Bosch met een doelpunt afgestraft.

Er was nog geen minuut verstreken in de derde periode en Den Bosch bracht de stand naar 0-2. Kort daarna werd Valentijn Scheffe met een game misconduct naar de kleedkamer gestuurd. De vermoeidheid ging bij Dordrecht parten spelen. Er werden geen combinaties gemaakt en van spel opbouw was geen sprake. De aanvallen bestonden enkel uit eenmansacties die in het aanvalsvak maar half afgewerkt werden. Dit terwijl Den Bosch steeds meer met passie ging spelen. Tijdens een penalty kill liep Den Bosch uit naar een 0-3 voorsprong.  In de 12e minuut redde Jasper Kick de eer voor Dordrecht nadat de puck door Ramon van Waardenburg nabij de blauwe lijn was teruggelegd.
In de 13e minuut werd wederom een overtreding van de Lions door een doelpunt  van Den Bosch afgestraft. Dit was dan ook direct de eindstand. Sani-Dump Dordrecht Lions droop na het eindsignaal gedesillusioneerd van het ijs. Ik hoorde veel toeschouwers aangeven: “Waar is het eerste team dat zo glansrijk aan de competitie begon”.

Volgende week zondagavond speelt het eerste team de uitwedstrijd tegen het  Toekomstteam van Destil trappers. Dit is echter de laatste competitiewedstrijd in 2011. De eerst volgende thuiswedstrijd is zaterdag 7 januari om 20.30 uur!

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.