Bewoners stemmen op voorstel nieuwe parkeerplaatsen

09 december 2011

DORDRECHT - De actieve bewonersgroep van het Mina Kruseman-erf heeft een ontwerp gemaakt voor de aanleg van extra parkeerplaatsen in het erf. Alle erfbewoners van 18 jaar en ouder kunnen van vrijdag 9 tot en met donderdag 22 december stemmen op dit voorstel.

Het voorstel houdt op hoofdlijnen in dat er 34 extra parkeerplaatsen in het erf worden aangelegd. Op acht plekken worden wijzigingen voorgesteld.Alle erfbewoners kunnen stemmen op deze acht wijzigingen. Per plek is ook bepaald welke woningen direct belanghebbend zijn. Deze bewoners krijgen een aparte, zwaardere stem voor die betreffende wijziging. Zo maakt de stemming individuele en algemene belangen inzichtelijk.

Zwaarwegend advies
Het college vindt het belangrijk dat alle bewoners van het Mina Kruseman-erf zich uitspreken over het voorstel. Wanneer meer dan 25% van de stemgerechtigden heeft gestemd, ziet het college de uitslag van de stemming als een zwaarwegend advies. Medio januari 2012 is de uitslag van de stemming bekend.

Mina Kruseman-erf aan Zet
Uit reacties op het project Burgers aan Zet in Stadspolder (2009) bleek dat in het Mina Kruseman-erf sprake is van parkeerproblemen. De gemeente nodigde daarop alle bewoners van het erf uit om hier samen oplossingen voor te vinden. Eerder is voor deze aanpak, Bewoners aan Zet, gekozen in het Johanna Naber-erf.

Een werkgroep met actieve bewoners ging aan de slag om de parkeerproblemen in kaart te brengen. Dat deden zij onder meer via schouwrondes en gesprekken met buurtbewoners tijdens inloopavonden. Dat resulteerde in een ontwerp met mogelijke parkeeroplossingen. Dit ontwerp is nu in stemming gebracht.

De gemeente Dordrecht had in dit proces een adviserende en faciliterende rol.

Oor voor de stad
De werkwijze Bewoners aan Zet sluit nauw aan bij de wens van het college om bewoners actief te betrekken bij onderwerpen uit hun directe leefomgeving en gebruik te maken van hun kennis en ervaringen. Een open bestuursstijl is één van de speerpunten van het college.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl/stadspolders.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.