Weizigt uitverkocht bij Godfried Bomans film Erik en het Insectenboek

11 december 2011

DORDRECHT – De filmvoorstelling Erik en het Insectenboek was zondagmiddag in natuurcentrum Weizigt in Dordrecht uitverkocht. Dat was wederom een succes voor het Godfried Bomans festival in Dordrecht. Veel jonge kinderen en mensen jong  van hart waren naar de film gekomen in het Koetshuis van het meest duurzame centrum van Nederland. Ook directeur Louise Bergenhenegouwen woonde met haar dochter de voorstelling bij.

Het Duurzaamheidscentrum Weizigt had ook de publiciteit mee, want omroep MAX toonde zowel donderdagmiddag als zondagmorgen een klein stukje uit de film naar aanleiding van het boek van Bomans uit 1941. Het boek kwam vijf jaar uit na het debuutboek Pieter Bas, rond een minister uit Dordrecht.
Vanaf 12 uur wisten ook mensen de weg te vinden naar de Bibliotheek, want de expositie te zien is rondom Godfried Bomans. De koopzondag in de binnenstad zorgde niet echt voor meer aanloop, want veel winkels waren dicht gebleven. De echte Bomans liefhebbers wisten echter de weg te vinden naar de expositie.
 
Tot eind december is die tentoonstelling met ook werk van de Dordtse Bomanskunstenaar Will Ferwerda en twee foto’s vanuit de Waalse kerk te zien In het Dordrechts Museum kwamen om elf uur al de eerste mensen naar Bomansfilms kijken. Twee mensen hadden daarvoor de reis vanuit Antwerpen gemaakt.  Volgens Frank van der Voort, de in Dordrecht overal aanwezige secretaris van het Godfried Bomans genootschap, hebben veel leden van zijn vereniging de reis naar Dordt gemaakt. ,,Buiten Haarlem heeft Dordrecht zich als Bomansstad op de kaart gezet."
In de Vleeshouwersstraat hadden drie winkeliers hun zaak met Godfried Bomans herinneringen ingericht op aangeven van winkelier Henk van Dongen.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.