RTV Dordrecht viert 19-23 december een kwart eeuw uitzenden

11 december 2011
RTV Dordrecht viert 19-23 december een kwart eeuw uitzenden

DORDRECHT – RTV Dordrecht viert van maandag 19 december tot en met vrijdag 23 december het 25-jarig bestaan. Daarvoor gaat de lokale omroep terug in de tijd.  De opnamen zijn in volle gang.

Ook komen de mensen van toen aan het woord in speciale IN GESPPREK MET met Ad van den Herik.  Inmiddels mag Ad van den Herik tot het bekendste TV gezicht worden gerekend van RTV Dordrecht met ook een Frank Peters, die in de jubileumuitzendingen ook jonger voorbij komt.

Helly Buursma was de eerste omroepster. Cees den Bakker kwam als politieman nog zelf het incidentennieuws brengen. Pieter en Paula Hornix waren van de techniek. Piet de Jong was onmisbaar, na zijn pensionering bij de politie.

Rens Rombout, Frank Peters waren namen van het begin. RTV Dordrecht heette toen nog TROM, alhoewel er zelfs nog een klein zusje was in de vorm van de stichting televisie Dordrecht (STD). Dat liet even zien, dat er lokaal boeiende programma's te maken waren voordat de zendmachtiging een feit was.

Fokko van der Straaten is ook zo’n naam, die al zoveel jaren meegaat, maar hij zal tijdens de jubileumuitzendingen liever achter dan voor de camera willen staan.  Het grote Fokko IN GESPREK MET zou niet mogen ontbreken, want Fokko is een vakman geworden waar de RTV mensen trots op zijn.

Kees Thies, Ed Peereboom waren namen van hoofdredacteuren die RTV door de tijd dienden. Meestal wordt ook over de TV gesproken, want de radio mensen vallen mensen op. Wellicht is Sieto Zeeman de bekendste geweest maar ook door een echte radiostem.  Sieto is om gezondheidsredenen gestopt.

 De leiding nu ligt in handen van Marjolein Vos. Met Peter Tromp vormt zij ook de nieuwsredactie, die op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een nieuw Journaal brengt.

Overigens werkt RTV Dordrecht nu aan samenwerking met Media 78 om tot één lokale omroep te komen. Het overleg loopt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.