29 bekeuringen bij verlichtingscontrole

13 december 2011

DORDRECHT - Bij een grootschalige verlichtingscontrole op 9 december op diverse locaties in West-Dordrecht zijn in een paar uur 29 bekeuringen uitgedeeld. In totaal werden 128 fietsers op verlichting gecontroleerd, zodat zo’n 23% tegen de lamp liep. Daarnaast werden aan overige weggebruikers negen bekeuringen gegeven voor onder meer door rood rijden, te hard rijden en verkeer parkeren. De verlichtingscontrole kwam niet uit de lucht vallen. Agenten van de Surveillancedienst in Dordrecht hebben het initiatief genomen om met agenten van de wijkpolitie en collega’s van Toezicht regelmatig op verlichting te controleren. De komende maanden zullen agenten en toezichthouders op gezette tijden fietsers en andere weggebruikers blijven controleren. Daarbij zullen fietsers zonder (deugdelijke) verlichting in principe altijd bekeurd worden. Nog belangrijker dan het ontvangen van een bekeuring is de verkeersveiligheid. Wie als fietser deugdelijke verlichting voert, ziet beter en – nog belangrijker – wordt beter gezien en voor de prijs van een fietslampje hoeft men het niet te laten. Voor een paar euro zijn fietslampjes al te koop, terwijl een bekeuring voor het rijden in 2011 40 euro kost (de hoogte van de bekeuring in 2012 is nog niet bekend).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.