Feestelijke opening parkeerterrein Smitsweg

13 december 2011

DORDRECHT - Wethouder Reynvaan (Sport) en Mos (Verkeer en Vervoer) hebben zaterdag 10 december samen op feestelijke wijze het nieuwe parkeerterrein aan de Smitsweg bij v.v. Wieldrecht geopend. Dit nieuwe parkeerterrein is aangelegd om de verkeersveiligheid bij de Smitsweg te verbeteren en de parkeerdruk in de wijk Sterrenburg te verminderen. Het parkeerterrein bevat twee opstelplaatsen voor bussen en 61 parkeerplaatsen voor de leden en bezoekers van v.v. Wieldrecht.


Met het hijsen van de vlaggen van de gemeente Dordrecht en v.v. Wieldrecht openden wethouders Mos en Reynvaan het parkeerterrein aan de Smitsweg officieel. Bewoners, ondernemers en uiteraard ook de leden van v.v. Wieldrecht waren uitgenodigd om te vieren dat het parkeerterrein gereed is. Na het hijsen van de vlaggen gaf voetbalkunstenaar Touzani een spetterende show voor de aanwezigen.

Samenwerking 
Wethouder Mos: “Ik ben blij met de realisatie van dit parkeerterrein. Parkeerterrein Smitsweg is een goed voorbeeld waar sport, verkeer en vervoer, duurzaamheid en veiligheid samenkomen”. Wethouder Reynvaan vult aan: “Voetbal Vereniging Wieldrecht is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de een na grootste voetbalvereniging van Dordrecht die voor het zevende seizoen alweer uitkomen in de 2e klasse. Meer parkeerplaatsen waren inmiddels ook noodzakelijk. Ook de samenwerking tussen de gemeente Dordrecht en v.v. Wieldrecht is uitstekend verlopen. We willen graag voorzitter Nico Kosters bedanken voor zijn medewerking aan de realisatie van het parkeerterrein. Wij kunnen trots zijn op zo’n grote, actieve vereniging. Een vereniging die in de wijk Wilgenwende nieuwe buren krijgt."

Duurzaamheid en Aquaflow
Het parkeerterrein Smitsweg is aangelegd door middel van Aquaflow. Een afwateringssysteem waarbij gebruikt wordt gemaakt van poreuze bestrating. Wethouder Mos: “Duurzaamheid is een van de speerpunten van het college. Het is goed om te zien dat ook bij het aanleggen van parkeerterreinen gebruik wordt gemaakt van de huidige mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.