Volkskrant: Dordrecht koploper bij kindermishandeling

13 december 2011

DORDRECHT -De Volkskrant meldt vandaag dat de gemeente Dordrecht koploper is in het aantal meldingen van kindermishandeling. Uit het rapport Kinderen in Tel dat het Verwey-Jonker Instituut vandaag publiceert, blijkt dat er grote verschillen zijn tussen gemeenten en regio's bij het registreren van de cijfers en bij de hulp die zij mishandelde kinderen bieden.

In Dordrecht wordt per 100 kinderen tien keer zoveel mishandeling geregistreerd bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling als in Amsterdam.

De Volkskrant: ,,Friesland en Zuid-Holland steken als provincie boven de rest van Nederland uit. 'Dat komt deels doordat de politie in sommige regio's direct een melding doet bij een zaak van huiselijk geweld waarbij kinderen betrokken zijn', zegt Bas Tierolf, onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut.  'Maar het is te gemakkelijk de verschillen enkel te verklaren door een ander registratiebeleid. Het lijkt erop dat kindermishandeling in sommige regio's echt meer voorkomt.'

Meer in de Volkskrant van vandaag

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.