Dordrecht wil altijd vlaggen voor het Koninklijk Huis

14 december 2011

DORDRECHT -Burgemeester A.Brok vindt dat er op alle verjaardagen van leden van het Koninklijk huis van de toren van de Grote kerk dient te worden gevlagd.

VVD-raadslid Irene Koene had ontdekt, dat de verjaardag van Amalia, de oudste dochter van prinses Maxima en prins Willem-Alexanderm was vergeten. Volgens Brok kwam dat door de storm, maar hij vindt dat dan op een andere plek in Dordrecht de aanhankelijk aan het Koninklijk Huis getoond moet worden. ,,Ik neem aan dat de vragen van raadslid Koene daarom zijn bedoeld". 

Brok wil het protocol ook nog eens door nemen, maar ging ervan uit dat dan op de dag van de mensenrechten (10 december) niet meer de vlag van Amnesty op de toren komt.

In het verleden was dit afgesproken, nadat ook artikel 1 van de grondwet een plek had gekregen in de kamer van b. en w. op de achtste verdieping van het Stadskantoor en ook in het Stadhuis. Op twitter hadden Dordtse volgers de Amnesty vlag nog betiteld als een handsopje, zo klein was het blauw. Amnesty plantte op voor de dag van de mensenrechten voor de veertiende keer een boom in de stad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.