Gemeente wil minder OCCUPY tenten voor Stadskantoor

14 december 2011

DORDRECHT -De gemeente Dordrecht heeft de OCCUPY actiegroep voor de deur van het Stadskantoor gevraagd wat tenten weg te halen. Het aantal vaste OCCUPY mensen ligt immers op vier of vijf dus zouden minder tenten kunnen naast de witte hoofdtent. Wethouder Piet Sleeking gaat er tevens vanuit dat de protestactie tegen het kapitaal maximaal honderd dagen duurt, maar korter mag ook. Hij zei dit in de gemeenteraad op vragen van de VVD-fractie.

De OCCUPY groep bevestigt het gesprek en zegt ook gesproken te hebben om veilig de komende feestdagen door te gaan. Daarbij werd met name gedacht aan maatregelen rond de jaarwisseling.

De gemeente Dordrecht heefft nog een argument om het tentenkamp te kunnen afbreken. Om alles in goede banen te leiden, heeft de gemente het kamp gedoogd en voor drie maanden energie toegezegd. De vrees is tevens dat met teveel tenten voor het Stadskantoor er ook dak- en thuislozen willen gaan wonen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.