Afscheid op 31 december 2011 van de Maranathakerk in Dordrecht/Dubbeldam

16 december 2011

DORDRECHT – Op het eiland van Dordrecht gaat dit jaar nog een kerk dicht. De laatste kerkdienst in de 45 jaar oude gereformeerd gebouwde Maranathakerk in Dubbeldam begint op zaterdagavond 31 december 2011 om half acht. ,,Voor eventueel toekomst gebruik wordt de Maranathakerk voorlopig geconserveerd”, aldus een mededeling in het kerkblad Kerk  op Dordt.

Op 7 september 1966 werd de kerk in gebruik genomen en ds. E.A. van Es ging voor.  De Rehobothkerk aan de Oudendijk werd toen afgestoten en heet nu RK kerk Emanuel.

Ds. C.A. (Kees) Streefkerk zal op 31 december de historische dienst leiden, die niet alleen bedoeld is voor gereformeerd Dubbeldam, maar ook voor hervormd Dubbeldam en de wijk de Stadspolders rondom de Bron.   Ds. Streefkerk is wijkpredikant van Sterrenburg, maar is ook consulent voor de Stadspolders totdat in maart 2012 ds. Erik Schippers zal worden geïnstalleerd.

Op het eiland van Dordrecht werken steeds meer kerken samen onder het dak van de protestantse gemeente in oprichting.

Hervormd Dubbeldam en gereformeerde Dubbeldam kerken samen vanaf 1 januari 2012 in de Wijnstok. Ds. Bert de Wit zal voorgaan in de dienst, die  normaal om tien uur bbegint.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.