PvdA wil niet alleen gratis bus voor 65 plus, maar ook voor minima

20 december 2011

DORDRECHT - Op dinsdagmiddag 20 december 2011 is de laatste gemeenteraadsvergadering van dit jaar. Een van de bespreekonderwerpen is het Verlengen van de proef Gratis Openbaar Vervoer 65+ in 2012. Ook staat de Evaluatie van de proef agendeerd.
 
De PvdA heeft in 2009 samen met BVD een motie ingediend om 65plussers gratis openbaar vervoer aan te bieden. Nu 2 jaar later staat de gemeenteraad voor de keuze om het gratis vervoer te continueren. De PvdA is hiervoor.
Er is 6 ton beschikbaar. Dat is veel geld. Maar de PvdA denkt dat niet al dit geld gebruikt gaat worden door de huidige doelgroep, de 65 plussers.
 
De PvdA wil dan ook dat het college onderzoekt op welke wijze de overblijvende middelen binnen dit project kunnen worden ingezet voor mensen die in Dordrecht een inkomen hebben dat zich onder de vastgestelde armoedegrens bevindt.
 
Want de PvdA vindt dat zeker mensen die heel weinig inkomen hebben in aanmerking moeten komen voor gratis busvervoer en zal daarom een motie daartoe indienen.
 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.