EO radio besteedt zaterdagavond aandacht aan laagdrempelige opvang in Dordrecht

20 december 2011

DORDRECHT -EO radio besteedt in het programma DOOR DE WERELD op zaterdagavond vanaf 20 uur aandacht aan de laagdrempelige opvang voor dak- en thuislozen in Dordrecht. De reportage begint om 20 uur. op radio 5. Het thema is haast: Is er wel plaats in de herberg.

Andre Diepenbroek is de presentator. De Dordtse predikanten  J.Belder en J.Kieviet komen aan het woord na een bezoek aan drie locaties voor aandacht en opvang in de binnenstad van Dordt.  Ds. Kieviet behoort tot de christelijk gereformeerde kerk Dordrecht-Centrum. Ds. Belder ging voor in de Augustijnenkerk in Dordrecht.

Wie maakt Door de wereld radio:

André Diepenbroek (1970) is een geboren Dordtenaar. Na de middelbare school studeert hij een jaar journalistiek in Amersfoort en stapt in 1991 over naar de studie geschiedenis in Leiden en Jeruzalem. Na terugkeer uit Israël werkt hij bij Kluwer Academic Publishers in Dordrecht. Tegelijk is hij als freelance journalist actief in voormalig Joegoslavië, het Midden-Oosten en Oost-Europa.

In 2001 komt de overstap naar de EO: hij start als buitenlandredacteur bij het Radio 1-programma De Ochtenden. Naast het reguliere werk, is hij redacteur van de Israëlisch-Palestijnse briefwisseling ‘Neef aan de overkant’. In 2006 verschijnen de radiobrieven in boekvorm.
In 2008 verandert De Ochtenden in Dit is de Dag. Voor dat programma blijft André twee dagen werken, naast zijn werk voor het nieuwe Radio 5-programma Door de Wereld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.