Start herinrichting Bagijnhof

22 december 2011

DORDRECHT - Op donderdag 22 december vond de start herinrichting Achterom/Bagijnhof plaats. De wethouders Mos en Sleeking verrichtten gezamenlijk de officiële start van de herinrichting.

Op dit moment wordt ook de laatste fase van het plangebied Achterom-Bagijnhof ontwikkeld tot een sfeervol en kwalitatief hoogwaardig woon- en winkelgebied. Het college investeert in de binnenstad en maakt de keuze om op de belangrijkste straat in het plangebied, het Bagijnhof, zo min mogelijk concessies te doen aan de kwaliteit.

Het Achterom wordt een autovrije winkel- en wandelstraat en op het Bagijnhof blijft tweerichtingsverkeer mogelijk. Natuursteen op het Bagijnhof wordt doorgetrokken naar de Visstraat. De breedte, de dubbele bomenrij en een brede strook natuursteen zorgen ervoor dat het Bagijnhof in beeld aansluit bij de Sarisgang, Statenplein en Vriesestraat.

Begin 2012 wordt begonnen met de daadwerkelijke uitvoering aan het Achterom. Het Achterom wordt een winkel- en wandelstraat. Een poller sluit de straat af.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.