Maatregelen gemeente Dordrecht tijdens oud- en nieuw

22 december 2011

DORDRECHT - De feestelijkheden van kerst en oud en nieuw staan voor de deur. Ten behoeve van veiligheid en overlast heeft de gemeente Dordrecht ook dit jaar weer een aantal preventieve maatregelen om de festiviteiten zo veilig mogelijk te laten verlopen.

De maatregelen worden al vroeg voor de oudejaarsnacht ingezet. Ze variëren van het legen van afvalcontainers tot kerstboomverbranding op nieuwjaarsdag.
De gemeente besteedt dit jaar extra veel aandacht aan het opruimen en inzamelen van vuurwerkafval. Hiervoor is een vuurwerkcampagne gestart.

Vuurwerkcampagne : “Samen houden we Dordt veilig!”
De campagne is bedoeld om het aantal vuurwerkongevallen terug te brengen. Bijna 30 procent van alle vuurwerkslachtoffers valt op 1 januari na 3.00 uur. De gemeente Dordrecht probeert daarom zo snel mogelijk na de jaarwisseling het vuurwerkafval op te ruimen en wil met deze inzamelingsactie ook inwoners stimuleren om hier een steentje aan bij te dragen. Onderdeel van deze campagne is dat er op scholen les wordt gegeven over vuurwerk.

Vuurwerkafval levert geld op!
Het ingezamelde vuurwerkafval kan op maandag 2 januari tussen 10.00 en 15.00 uur worden ingeleverd bij één van de 17 inzamelpunten in de stad. Voor iedere volle zak met vuurwerkafval wordt € 1,00 betaald.
Op www.dordtveilig.nl vindt u een compleet overzicht van de inzamelpunten.

Inleveren kerstboom levert €0,50 cent op!
Bij diezelfde inzamelpunten kunt u op maandag 2 of zaterdag 7 januari 2012 tussen 10.00 en 15.00 uur uw kerstboom brengen. Het inleveren van uw kerstboom levert u €0,50 cent op!

Kerstboomverbranding
Op zes locaties in Dordrecht zijn er op de laatste dag van het jaar legale kerstboomverbrandingen. U herkent de plaatsen aan het zand wat door Stadsbeheer op de openbare weg is gestort. Kijk voor een overzicht op www.dordtveilig.nl.

Afvalcontainer binnen
Afvalcontainers zijn met Oud en Nieuw vaak een doelwit van vandalen. Laat uw container op oudejaarsavond niet op straat staan. Wanneer u hem – indien mogelijk – in uw garage, schuur of achter uw huis neerzet, kunt u onnodige vernielingen aan uw container voorkomen.

Hoe bereidt Dordrecht zich verder voor ?
Een selectie uit de te nemen maatregelen:

Op 31 december worden alle afvalcontainers en glasbakken al vroeg leeggemaakt.
Kledingcontainers worden al eerder leeggemaakt en afgesloten.
Bouw- en sloopafval wordt verwijderd.
Er liggen in principe geen bouwmaterialen meer op de openbare weg, tenzij het om grote projecten gaat.
Er zijn maatregelen genomen die misbruik voorkomen.
Er worden passende maatregelen getroffen bij leegstaande- en slooppanden.
Voor horecabedrijven en sportkantines die in het bezit zijn van een geldige exploitatievergunning, gelden tijdens de nacht van 31 december op 1 januari geen sluitingstijden.
De jongerenwerkers zijn tijdens oudejaarsavond actief en buurtvaders zullen zichtbaar in de wijken aanwezig zijn.

Overigens :

Zijn er in Dordrecht geen evenementen gepland tijdens de jaarwisseling.
Worden alle vuilophaaldiensten geïntensiveerd, maar is ook een aantal mensen stand-by ingeval er extra vuil moet worden opgeruimd.
Blijven alle grote kerstbomen in de stad tot na de jaarwisseling staan.
Is de aandacht van Toezicht in de komende tijd gericht op vuurwerkoverlast en is er extra aandacht voor de aandachtslocaties van overlastgevende groepen en voor de leefbaarheid om en nabij winkelcentra.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.