Concern de Hoop telt inmiddels 650 werknemers

26 december 2011

DORDRECHT - Opvangcentrum De Hoop is inmiddels een concern op het gebied van geestelijke gezondheid en behandeling van verslavingsziekten met 650 mensen in dienst. Dat vertelde Teun Stortenbeker in het TV programma Family 7. Hij was in 1976 met een secretaresse de eerste werknemer toen een evangelisch afkickcentrum in Hofje de Hoop achter de Spuiweg in Dordrecht.

TV-presentator Feike ter Velde, voorheen EO, vond dat Teun Stortenbeker vanuit de kracht van het geloof iets bijzonders heeft neergezet. ,,Je verdient een standbeeld", aldus Feike ter Velde.

Stortenbeker was kort en duidelijk in zijn antwoord: ,,Geen standbeeld".  Daarna vroeg hij vooral aandacht voor het inloophuis aan de Spuiweg, dat zich richt op dak- en thuislozen en het steeds drukker krijgt. De Hoop lanceerde in het kerstweekeinde een speciale inzamelingsactie voor dit werk onder leiding van Carl van den Berg.

Het Inloophuis is vier dagen in de week geopend, maar de Hoop wil naar vijf dagen en zal vanaf 1 januari 2012 de langdrempelige opvang gaan uitbreiden. VolgensTeun Stortenbeker is dat hard nodig, want de verwachtingen zijn dat steeds meer mensen een beroep gaan doen op deze voorziening.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.