Verbreding van Zuidendijk in Dordrecht begint snel in 2012

29 december 2011

DDORDRECHT -Naast de Zuidendijk, tussen Leeuwstraat en Schenkelwijk in Sterrenburg, zal binnenkort worden begonnen met de verlenging van de Copernicusweg. Dat is een historisch moment met een lange voorgeschiedenis op verkeersgebied in Dordrecht.

Het college van b. en w. heeft  onlangs besloten om de verharding van het stukje weg tussen Sterrenburg 1 en 2 aan te pakken.

Het zandlichaam ligt er al. Dat werd gestort nadat het laatste huis aan de zijde van Sterrenburg 1 kon worden gekocht en afgebroken.

Als de aanleg begint, inclusief een rotonde in de Copernicusweg, komt er een einde aan een discussie die al in de jaren tachtig van de vorige eeuw begon. De Zuidendijk tussen Schenkeldijk en Leeuwstraat was te smal voor snel- en langzaam verkeer, maar oplossingen waren er jarenlang niet.  Het werk heet in de volksmond de verbreding van de Zuidendijk, maar het is in feite het doortrekken van de Copernicusweg die begint bij de afslag van de Randweg.

 

Aanleg verharding Copernicusweg

Het college heeft besloten een restantkrediet in te zetten voor de uitvoering van de werkzaamheden (fase 2) aan de Copernicusweg.
Recent heeft de aanbesteding plaatsgevonden. Begin 2012 worden de werkzaamheden gestart. De oplevering is in oktober 2012 gepland.
Met het doortrekken van de Copernicusweg wordt de leefomgeving en verkeersveiligheid verbeterd. De directe ontsluiting van het Sportpark Schenkeldijk en Belthurepark vanaf de gebiedsontsluitingswegen krijgt voldoende capaciteit. Begin februari wordt gestart met de reconstructie van de Leeuwstraat en De Jagerweg. De aanleg van de rotonde Leeuwstraat-Copernicusweg (inclusief verharding) vindt in het tweede en derde kwartaal van 2012 plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.