Gemeente Dordrecht zoekt monumenten voor ‘duurzaamheidscan’

30 december 2011

DORDRECHT - De gemeente wil onderzoeken welke kansen er zijn om energiebesparende (duurzame) maatregelen in monumenten toe te passen. Dat gebeurt door middel van een duurzaamheidscan. Eigenaren kunnen zich opgeven.

Duurzaamheid staat bij monumenten nog in de kinderschoenen. Een monument moet zo veel mogelijk onaangetast blijven om de monumentale waarde te behouden. De voor de hand liggende energiebesparende maatregelen, zoals dubbel glas en isolatiemateriaal aanbrengen, zijn om die redenen vaak moeilijk of niet toepasbaar. 
 
Scan
De gemeente wil nu onderzoeken welke kansen er zijn om energiebesparende (duurzame) maatregelen in monumenten toe te passen. Dat gebeurt door middel van een duurzaamheidscan. 
 
De gemeente wil deze scan voor 9 monumenten laten uitvoeren. De scan wordt betaald door de gemeente en de eigenaar krijgt adviezen voor passende energiebesparende maatregelen. Deze maatregelen leveren op den duur kostenbesparing op en verbeteren het comfort. Het uitvoeren van de adviezen is voor eigen rekening.
 
Met deze scans bouwt de gemeente ook expertise op van haalbare duurzame maatregelen voor monumenten. 
 
Interesse?
De gemeente is op zoek naar drie monumenten in particulier eigendom om een scan te laten uitvoeren. 
 
Bent u eigenaar van een monument en geïnteresseerd in een duurzaamheidscan?
Neem dan contact op met projectleider Wendy Meulenkamp, We.meulenkamp@dordrecht.nl.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.