Relatief rustig verlopen jaarwisseling

01 januari 2012
Relatief rustig verlopen jaarwisseling

DRECHTSTEDEN - De jaarwisseling is in de regio Zuid-Holland-Zuid relatief rustig verlopen. Tussen 00.00 uur en 06.30 uur kwamen 400 meldingen binnen bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale van politie, brandweer en GGD. De hulpdiensten werden vooral gealarmeerd voor brandjes in containers en kleine vreugdevuren en handhaving van de openbare orde.
De politie hield tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 07.00 uur in totaal 32 mensen aan voor onder andere openlijke geweldpleging, het in bezit hebben van illegaal vuurwerk, het niet voldoen aan een bevel of vordering, mishandeling en openbare dronkenschap.

Incidenten Een greep uit de incidenten en aanhoudingen. Op 31 december werden overdag 5 personen aangehouden voor het in bezit hebben of afsteken van illegaal vuurwerk. Ook werd in de regio bij meerdere personen een hoeveelheid illegaal voorwerk in beslag genomen. Aan het dak van een woning aan De Beemd in Hendrik-Ido-Ambacht ontstond na middernacht brand door een vuurpijl die onder het dak geschoten was. Het vuur was door de brandweer snel geblust. In Heinenoord rukte de brandweer uit met een tankautospuit vanwege twee oude caravans die in brand waren gestoken.

Een 27-jarige man uit Alblasserdam en een 32-jarige man uit Dordrecht werden aangehouden aan de Voorstraat in Dordrecht, toen zij (vermoedelijk illegaal) vuurwerk in een portiek en vuilnisbakken gooiden. Twee jongens uit Dordrecht (16 en 17 jaar) werden aangehouden op het Statenplein in Dordrecht, toen een van hen een prullenbak vernielde met vuurwerk, terwijl de ander het filmde.

Aanhouding Blokweer Een 20-jarige man uit Alblasserdam is aangehouden nadat hij door beveiligingspersoneel uit een sporthal gezet werd waar een feest gaande was en zich verzette toen politieagenten hem van het terrein wegstuurden. Ook een tweede Alblasserdammer werd later in de nacht aangehouden.

Vernieling In Sliedrecht werd een 28-jarige man uit Papendrecht aangehouden nadat hij bij een elektronicazaak aan het Burgemeester Winklerplein een ruit vernield had. Een 18-jarige man uit Mijnsheerenland werd aangehouden in Oud-Beijerland, nadat hij een politieagent een elleboogstoot in het gezicht gaf toen deze de man van het feestterrein aan het Vierwiekenplein wegstuurde.

Foto: Pieter vd Berg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.