Gift van achtduizend euro voor Diaconaal Aandachts Centrum Dordrecht

02 januari 2012

DORDRECHT - Het Diaconaal Aandachts Centrum (DAC) Dordrecht kan een extra gift van achtduizend euro tegemoet zien. De kerstcollecte in de Grote kerk leverde voor het aandachtscentrum vierduizend euro op. Een organisatie, die het DAC al jaren steunt, legde er daarom vierduizend euro bij.  De Grote kerk heeft altijd een bijzondere band met het aandachtscentrum gehad. Voorzitter Henk Bax, die vorig jaar na bijna twintig jaar afzwaaide, was afkomstig uit deze Hervormde kerk. Zijn opvolger Ton van der Minkelis kerkt in de Wilhelminakerk in Dordrecht.

De kerrstnachtdienst in de Grote kerk is altijd de drukst bezochte kerkdienst voor de kerst in Dordrecht. Uren voordat de dienst in de nacht begint (half twaalf) stromen de mensen al toe.

Via een verhaal in het kerkblad van de Protestantse Kerk Nederland in Dordt i.o. waren veel kerkgangers op de hoogte van de actuele stand van zaken van het sociale werk van het DAC. Ds. Jan Belder was als schrijver op bezoek geweest bij alle vormen van laagdrempelige opvang in Dordt.

Het DAC is bezig om nog meer mensen te vinden die op allerlei manieren het centrum aan de Singel willen steunen.

Een bericht van de website:

 

Diaconaal aandachts centrum verbreedt het draagvlak:

Het draagvlak van het Aandachtscentrum bestaat uit die participanten die het centrum hebben opgericht.
De afgelopen jaren heeft het bestuur zich ingespannen dit draagvlak te verbreden. Er is gezocht in twee richtingen. Allereerst is iedere Hervormde en Gereformeerde kerk in de regio afzonderlijk benaderd om deel te nemen als participant in de Stichting Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht. Ook in overkoepelende kerkelijke organen is geprobeerd het Aandachtscentrum onder de aandacht te brengen. Dit heeft tot incidentele bijdragen in de vorm van opbrengsten van collecten en giften geleid, waarvoor het bestuur de gevers zeer erkentelijk is..
Het Aandachtscentrum is opgenomen in het bijdrage-advies van de Nederlands Hervormde Kerk en de Gereformeerde kerken in Nederland.
In de tweede plaats zijn veertien - min of meer verwante - andere kerkgenootschappen in Dordrecht en Zwijndrecht uitgenodigd voor een ontmoeting in het centrum. Zes kerkgenootschappen hebben gehoor gegeven aan deze uitnodiging. Met enkele van deze kerken is het contact voortgezet en heeft uiteindelijk geleid tot participatie in de Stichting. De anderen waren, zo bleek ons uit nader telefonisch overleg, te klein om een substantiële bijdrage in betrokkenheid, medewerkers of financiën te kunnen leveren.
Op dit moment participeren ook de volgende kerkgenootschappen in de Stichtingsraad van het Diakonaal Aandachtscentrum:
•    Remonstrantse Gemeente Dordrecht
•    Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Zuid (Zuidhovenkerk)
•    Nederlands Hervormde Gemeente Dubbeldam
•    Vrije Evangelische Gemeente Dordrecht
•    Rooms Katholieke Kerk Dordrecht
•    Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk Dordrecht
Er is op dit moment overleg met de Oud-Katholieke Kerk in Dordrecht.

In het blad  van de christelijke gereformeerde kerk Dordrecht/binnenstad werd positief de aandacht gevestigd op het DAC.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.