Betaald langparkeren Weeskinderendijk en Energiehuis

14 juli 2011

DORDRECHT - Om het ongewenst en langdurig parkeren op de terreinen Weeskinderendijk en Energiehuis tegen te gaan, wil het college in 2012 betaald lang parkeren invoeren. Dit verlicht de parkeerdruk op de terreinen en er kan actiever worden opgetreden tegen parkeerexcessen zoals het plaatsen van wrakauto's. Zo zijn er meer plaatsen beschikbaar voor bezoekers van het centrum en forenzen. Zij kunnen gratis blijven parkeren.

Parkeerkaart
Wie langer dan één werkdag of weekend wil parkeren op de parkeerterreinen Weeskinderendijk en Energiehuis moet volgens dit voorstel vanaf 2012 betalen. Op beide parkeerterreinen geldt dan van maandag t/m zaterdag tussen 09.00-22.00 uur betaald parkeren. Er worden parkeerautomaten geplaatst, waar bij het begin van het parkeren een parkeerkaartje gehaald moet worden. De eerste 13 uur (dit komt overeen met een werkdag of een weekend) zijn gratis. Daarna geldt een tarief van 1,- euro per 4 uur.

De afdeling Toezicht gaat actief handhaven op de parkeerterreinen. Daarmee leveren zij tegelijk een bijdrage aan de sociale veiligheid. Momenteel wordt het terrein aan de Weeskinderendijk uitgebreid. Na voltooiing van deze werkzaamheden, is het aantal parkeerplekken uitgebreid van 270 naar 570.

Gemeenteraad
Het college van B&W legt het voorstel  deze zomer voor aan de gemeenteraad. Bij goedkeuring van het voorstel zal het betaald lang parkeren medio 2012 worden ingevoerd.

Voor meer en actuele informatie over parkeren in Dordrecht kijk op: www.dordrecht.nl/parkeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.