‘Beperkte’ dijkbewaking in regio Zuid-Holland Zuid

05 januari 2012
‘Beperkte’ dijkbewaking in regio Zuid-Holland Zuid

DORDRECHT - Sinds donderdag 5 januari is beperkte dijkbewaking ingesteld door de waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland. Het
gaat om de Zuid-Hollandse eilanden (IJsselmonde, Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, eiland van Dordrecht, Hoeksche Waard) en de dijken bij Groot-Ammers, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Kinderdijk.

Beperkte dijkbewaking houdt in dat dijken extra gecontroleerd worden door medewerkers van het waterschap. Een volledige dijkbewaking, waarbij ook vrijwillige dijkwachten worden ingezet, wordt niet verwacht. Uiteraard blijven de waterschappen de komende uren extra alert.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Rijkswaterstaat, de beide waterschappen en de politie Zuid-Holland Zuid stemmen de te nemen
maatregelen onderling en met de betrokken gemeente af. Stand van zaken hoogwater De laatst verwachte waterstanden zijn volgens Rijkswaterstaat: Dordrecht om 17.00 uur - 2:16 meter +NAP, om 03.20 uur - 2:39 meter+NAP. Krimpen aan de Lek om 15.10 uur - 2:36 meter +NAP en om 02:30 uur - 2:29 meter +NAP.

Stand van zaken gemeenten Papendrecht en Alblasserdam
In een deel van polder Nieuwland, Papendrecht en Alblasserdam, is een brief verspreid aan de bedrijven en inwoners waarin de stand van zaken met betrekking tot het hoogwater en de mogelijke gevolgen daarvan. Daarnaast wordt fysiek langsgegaan bij de aanwezige bedrijven.

Stand van zaken gemeente Zwijndrecht
Er staan extra bigbags met zand op de kade van Zomerlust. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst bij de toegang naar Veerplein en Maasplein. Gisteren is in Zwijndrecht in een beperkt/bedreigd gebied huis-aan-huis een brief bezorgd.

Stand van zaken Hendrik-Ido-Ambacht
Bewoners en bedrijven in buitendijks gebied hebben een brief ontvangen.Actuele informatie is op de website van de gemeente te vinden. Er zijn, waar nodig, afzettingen en hoogwaterborden geplaatst.

Stand van zaken Dordrecht
Op vier plaatsen is de mogelijkheid om zandzakken af te halen. Hoek Boomstraat/Taankade, hoek Roobrug/Nieuwe haven en hoek Leuvebrug/Voorstraat en tot slot op de gemeentewerf op de Kerkenplaat. Daarnaast worden de kades in de gaten gehouden en wanneer nodig afgesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.