Dordrecht krijgt ook een broodje aap wandeling: wat is waar en niet waar?

10 januari 2012

DORDRECHT - Bart in 't Veld heeft voor Dordrecht een zogeheten broodje aap wandeling bedacht. Waar is waar en wat is niet waar? Hij heeft de stadswandeling ook bedacht voor andere oud Hollandse steden, waarvan Leiden de primeur heeft.

Op www.groepswijzer.nl wordt meer info gegeven over de nieuwe formule. Aanleiding tot het idee voor de Dordtse broodje aap wandeling is dat het de ervaring van de bedenker is, dat er niet altijd door de gids op stadswandelingen juist info wordt gegeven. De opzet is dat naar voorbeeld van Leiden de broodje aap gids op sommige plekken een betoog gaat houden en dat de mee wandelaars mogen mee spelen door te ontdekken: Is het waar of niet waar?

 

Eerdere themawandeling: Dordtse ganzenbord:

1572 is het geboortejaar van de Nederlanden: in het diepste geheim komen 12 steden van Holland samen. Niet langer willen ze zuchten onder het Spaanse juk. Ze besluiten onder leiding van Willem van Oranje een revolutie te ontketenen. Dat is het begin van een nieuwe staat. En waar vond die historische gebeurtenis plaats? In Dordrecht! Maar de geschiedenis van de Drechtstad gaat veel verder terug: Dordt mag zich de oudste stad van Holland noemen. Het was een stapelplaats, wat betekende dat alle goederen die over de Beneden-Maas werden aangevoerd in Dordrecht verhandeld moesten worden. De stad werd er rijk van en sporen van die fameuze geschiedenis zijn nog op iedere straathoek te vinden.

Het Stadsganzenbord voert u aan de hand van een originele 17e-eeuwse plattegrond door de historische binnenstad. U maakt kennis met de prachtige handelsstad en lost onderweg vragen op door goed te kijken naar details in gebouwen. En we vertellen u natuurlijk de sterke verhalen van de stad. Kunt u uw weg vinden met zo'n oude kaart? Lijkt het Dordrecht van nu voldoende op het Dordrecht van toen?

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.