Burgemeester Brok kiest voor hardwerkende horeca in Dordrecht

10 januari 2012
Burgemeester Brok kiest voor hardwerkende horeca in Dordrecht

DORDRECHT - Burgemeester A.Brok kondigde op de nieuwjaarsreceptie een scherpere aanpak aan van horecazaken in het algemeen en coffeeshops in het bijzonder. Hij zit graag goede, hard werkende horecaondernemers in de stad. Mensen die de zaak als dekmantel gebruiken voor andere activiteiten krijgen geen plek in Dordrecht.

De zeven coffeeshops die nog open zijn worden dit jaar wederom tegen het licht gehouden. Mensen die een horecazaak willen beginnen en volgebns een onderzoek volgens de wet BIBOB een crimineel verleden hebben, krijgen ook geen vergunning.  Onlangs was in het nieuws dat de gemeente drie aanvragen  had afgewezen na een negatief advies volgens de wet BIBOB.

Brok sprak tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Stadhuis. Vanmiddag zal hij zijn nieuwjaarstoespraak houden bij de eerste gemeenteraadsvergadering van 2012.

Hij stond aan het begin van zijn toespraak stil bij de afwijzigheid op de receptie  van wethouder Rinette Reynvaan, die onlangs haar man Bert verloor. Brok wenste de familie alle kracht en sterkte toe om het verlies te dragen.

Hij noemde nog als succes voor de stad de komst van het onderwijsmuseum. Dat noemde de eerste burger ook een belangrijkste bestemming voor het monument de Holland, dat jarenlang leeg stond.

(volledige toespraak is na te lezen bij verhaal over druk bezochte nieuwjaars receptie, zie link onder)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.