Bewoners Mina Kruseman-erf stemmen voor aanleg parkeerplaatsen

13 januari 2012 door Liesanne
Bewoners Mina Kruseman-erf stemmen voor aanleg parkeerplaatsen

DORDRECHT - Bewoners van het Mina Kruseman-erf konden in december stemmen op voorstellen voor de aanleg van extra parkeerplaatsen in het erf. Deze voorstellen zijn gemaakt door de actieve bewonerswerkgroep. De uitslag is duidelijk: op alle plekken is in meerderheid vóór de wijzigingen gestemd.

41% van de stemgerechtigden heeft een stem uitgebracht op de acht wijzigingsvoorstellen. Per plek is rekening gehouden met bewoners die vlakbij hun woning een nieuwe parkeerplaats gaan krijgen – de direct belanghebbenden – en de overige bewoners. De weging van de stemming is hierop ingericht.
 
Op alle plekken stemde een grote meerderheid voor de wijziging.
 
Definitief besluit
In februari neemt het college van B&W een definitief besluit over de uitvoering. Het college heeft bij aanvang aangegeven dat zij de stemuitslag als een zwaarwegend advies ziet, mits minstens 25% van de stemgerechtigden een stem heeft uitgebracht. Dit is het geval.
 
Het collegebesluit over de uitvoering van de maatregelen wordt gepubliceerd in het Gemeentenieuws. Op deze publicatie kunnen belanghebbenden een individueel verzoek tot heroverweging indienen als zij het niet eens zijn met bepaalde wijzigingen. Zodra dit hele proces is afgerond, kan de uitvoering starten.
 
Oor voor de stad
Het college heeft de wens bewoners actief te betrekken bij onderwerpen uit hun directe leefomgeving en gebruik te maken van hun kennis en ervaringen. De aanpak van de parkeerproblemen in het Mina Kruseman-erf is daar een goed voorbeeld van. Een open bestuursstijl is één van de speerpunten van het college.
 
Meer informatie
Meer informatie over parkeren in het Mina Kruseman-erf is te vinden op de wijkwebsite www.dordrecht.nl/stadspolders, onder Parkeren Stadspolders.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.