Duurzaamheidscentrum Weizigt sluit Newtonhoek

13 januari 2012 door Liesanne
Duurzaamheidscentrum Weizigt sluit Newtonhoek
Op 31 mei 2012 sluit Duurzaamheidscentrum Weizigt de Newtonhoek. Door de bezuinigingen kan de natuurkundige doe- en ontdekhoek niet langer behouden blijven. De Koetsruimte, waar de Newtonhoek gevestigd is, zal vanaf 1 juni 2012 verbouwd worden voor andere educatieve doeleinden en verhuur.

Bij de opening van het Koetshuis Weizigt in 1997 is een deel van de ruimte ingericht als Newtonhoek, een natuurkundige doe- en ontdekhoek. De opstellingen laten op een interactieve wijze circa veertig natuurkundige wetten zien. Hoewel de natuurkundige wetten tijdloos zijn, zijn de objecten dat helaas niet. De stijgende onderhoudskosten en gemeentelijke bezuinigingen hebben geleid tot het besluit de Newtonhoek per 1 juni 2012 te sluiten. 

Directeur Louise Bergenhenegouwen betreurt het besluit: “De Newtonhoek vormde jarenlang een onderdeel van het educatieve programma van Weizigt. Zo’n 2.000 kinderen per jaar bezoeken de Newtonhoek. Door de bezuinigingen zijn wij echter genoodzaakt te zoeken naar andere inkomstenbronnen. Helaas betekent de keuze voor meer educatieve ruimte en meer verhuur, de sluiting van de Newtonhoek.”

Het duurzaamheidscentrum inventariseert op dit moment de mogelijkheden om het technische educatieprogramma op een andere wijze in te vullen. De Newtonlessen die door scholen al ingepland zijn in de eerste helft van 2012 gaan gewoon door.

Duurzaamheidscentrum Weizigt
Op allerlei manieren stimuleert Weizigt duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Bijvoorbeeld met de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland, 2 hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten, ontdektochten en het professionele aanbod van educatieve programma’s. Volop mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, leren en recreëren en voor bedrijven en andere organisaties om bijeenkomsten te organiseren, elkaar te ontmoeten en kennis op te doen. Weizigt inspireert tot duurzaam denken en handelen.  
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.