Natuurfit start weer eind januari

16 januari 2012 door Liesanne

DORDRECHT - Sportieve clinics in de natuur voor volwassenen
Volwassenen (45+) die op zoek zijn naar beweging en ontspanning kunnen vanaf eind januari weer meedoen aan Natuurfit. In dit sportstimuleringsprogramma van Sportbedrijf Dordrecht maken deelnemers door sportieve clinics vrijblijvend kennis met verschillende sporten die in de natuur te beoefenen zijn. Gekwalificeerde trainers van lokale sportverenigingen geven de clinics.

Vier nieuwe sporten 
In deze vierde editie kunnen deelnemers proeven van vier nieuwe sporten; duiken, klimmen, schaatsen en skiën. Sporten die in Dordrecht uitermate goed te beoefenen zijn. Gedurende vier aaneengesloten weken, één clinic per week, krijgen de deelnemers op het eigen niveau en met leeftijdsgenoten de beginselen en technieken van de gekozen sport aangereikt. 

Gezonde en sportieve leefstijl 
“Drie edities Natuurfit, waaraan zo’n 140 Dordtse senioren deelnamen, gingen vooraf. Ruim de helft van de deelnemers is na de kennismaking lid geworden van de vereniging.” Volgens Angela Kreijns, programmaleider bij Sportbedrijf Dordrecht, biedt Natuurfit niet alleen de gelegenheid om sportief te recreëren in de natuur en nieuwe contacten te leggen. Ook draagt het bij aan het behouden of aannemen van een gezonde en sportieve leefstijl”. 

Krachten bundelen 
Sportbedrijf Dordrecht werkt voor Natuurfit samen met diverse lokale sportaanbieders. Voor deze editie bundelen zij en Onderwatersportclub Dordrecht (duiken), Mountain Network (klimmen), IJssportvereniging Alblasserwaard (schaatsen) en Skicentrum Dordrecht (skiën) hun krachten. 

Het programma van Natuurfit is te vinden op www.dordtsport.nl. Inschrijven kan tot 31 januari, vol = vol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.