Directeur bibliotheek geeft startsein Nationale Voorleesdagen op De Regenboog

17 januari 2012 door Liesanne

DORDRECHT - Woensdag 18 januari geeft directeur van de Bibliotheek A tot Z, Ankie Kesseler, om 9.00 uur het startsein voor de Nationale Voorleesdagen op basisschool De Regenboog, locatie Volkerak. Zij zal voor een van de peutergroepen voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar, Mama Kwijt van Chris Haugton. Dit boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen, die duren van 18 t/m 28 januari, hét voorleesfestijn voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Zo worden kleintjes, grote lezers. Samenwerking De Regenboog en de Bibliotheek A tot Z Lezen is speerpunt op De Regenboog. Daarom werken school en bibliotheek nauw samen op het gebied van leesbevordering. Peuters en kleuters, met hun ouders en de groepen 3 en 6 bezoeken jaarlijks de bibliotheek voor een introductiebezoek. Alle groepen van de Regenboog nemen per schooljaar een leesbevorderingsproject af van de bibliotheek. Bovendien volgen leerkrachten workshops bij de bibliotheek om zich bij te scholen.

Naar aanleiding van het initiatief van de directeur van De Regenboog, Frans Riet, en de Bibliotheek A tot Z kunnen leerlingen die zich bij De Regenboog inschrijven ook meteen kosteloos lid worden van de Bibliotheek A tot Z. Normaal gesproken, betalen ouders € 2,10 inschrijfgeld voor hun zoon of dochter. Het lidmaatschap bij de bibliotheek is tot 18 jaar gratis. Nationale Voorleesdagen Een kind is nooit te jong om in aanraking te komen met boeken. Daarom viert de Bibliotheek A tot Z van 18 t/m 28 januari 2012 de Nationale Voorleesdagen waarin het Prentenboek van het Jaar, Mama Kwijt van Chris Haugton centraal staat. In deze periode besteedt de bibliotheek extra aandacht aan het bevorderen van voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen. Bibliotheekmedewerkers maken ouders en nieuwe leden graag wegwijs in de collectie van boeken met liedjes, aanwijsplaten, voorleesverhalen en meer. Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek allerlei activiteiten voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Een overzicht is te vinden op www.debibliotheekatotz.nl  Verder is er een speciale actie voor de jongste bezoekers: kinderen t/m 6 jaar kunnen gratis ingeschreven worden en ontvangen bij inschrijving een exclusief Mama Kwijt vingerpopje cadeau.

In het kort:

Wat: voorlezen directeur bibliotheek op De Regenboog
Wanneer: woensdag 18 januari
Hoe laat: begin Nationale Voorleesdagen om 9.00 uur
Waar: De Regenboog, Volkerakweg 60, Dordrecht
Voor wie: peuters 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.