Gemeente Dordrecht bouwt Occupy-kamp voor deur Stadskantoor af

17 januari 2012

DORDRECHT -De gemeente Dordrecht is met de voorbereiding begonnen om het Occupy-kamp voor de deur van het Stadskantoor stap voor stap te ontmantelen. De actievoerders van het eerste en tweede uur, van het protest tegen het kapitalistisch systeem, gaan zelf vertrekken. De gemeente krijgt signalen dat met name dak- en thuislozen onder de dekmantel van Occupy willen blijven.

Radio Rijnmond meldt:

De gemeente Dordrecht haalt vandaag het toilet weg en sluit de stroom af en bij het Occupy-kamp.

Woordvoerster Christien ter Linde stelt dat het Occupy-kamp vooral door dak- en thuislozen bewoond wordt , die regelmatig overlast veroorzaken door alcohol te drinken. Er staan nu nog vier tenten. De actievoerders zouden rond vijf uur vanmiddag vertrekken.

Jurist mr. Jehanne Hulsman heeft voor RTV Dordrecht kanttekeningen gezet bij de ontruiming.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.