Winst voor eerste team SaniDump Dordrecht Lions tegen Zoetermeer Panters

17 januari 2012 door Liesanne
Winst voor eerste team SaniDump Dordrecht Lions tegen Zoetermeer Panters

DORDRECHT - Het eerste team van Dordrecht Lions heeft afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd met 3-2 gewonnen van Zoetermeer Panters.
In een redelijk gevuld Sani-Dome hebben de Lions zaterdagavond een attractief potje ijshockey laten zien. Het leek alsof er een compleet ander team op het ijs stond vergeleken met de wedstrijd van het weekend daarvoor.

Coach Richard de Wilde kon weer gebruik maken van de herstelde jeugdspeler Dion van ’t Hof. Daarentegen moest Leroy Haanstra de wedstrijd van de tribune bekijken. Hij heeft een liesblessure opgelopen tijdens de laatste wedstrijd tegen HYS Hokij Den Haag. Het Dordtse doel werd verdedigd door Kevin Riedijk.

Dordrecht begon met veel bezieling en drukte daarmee direct een stempel op de wedstrijd. De Lions waren vanaf het startsignaal duidelijk de betere partij. Dit werd na 12 minuten dan ook verzilverd met een openingstreffer van Jeroen van den Broek. Hij was kort daarvoor vrijgespeeld door Mickey van loon en Inge Mijnders. Toch geheel tegen de verwachting in maakte Zoetermeer na vier minuten met een counter de gelijkmaker. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede periode was het niet anders. De Lions waren gretig en creëerden veel kansen maar konden deze niet altijd omzetten in doelpunten. Het spel speelde over het algemeen af in het verdedigingsvak van de Panters. 6 minuten na de rust werd een sublieme actie uitgevoerd door Jeroen van de Broek, Ramon van Waardenburg en Inge Mijnders.

Deze laatste kon de puck gemakkelijk achter de goalie krijgen nadat deze was uitgespeeld. De 2-1 was een feit. Ruim 3 minuten daarna liepen de Lions tijdens een powerplay situatie verder uit naar 3-1, gescoord door Jasper Busink met een hard afstandsschot. In deze periode sloeg het noodlot toe bij routinier Don Galjaard. Hij belandde bij een actie hard tegen de boarding en moest daarna het ijs verlaten. Later bleek dat er sprake was van een sleutelbeenbreuk. Onduidelijk is nog of hij daaraan geopereerd moet worden. Voor de komende 6 weken is het dus einde oefening voor hem.

Aan het begin van deze periode hadden de Lions twee mooie kansen om verder uit te lopen. Dion van ’t Hof wist zich van zijn tegenstander te ontdoen en kon vrij opstomen naar de goalie van Zoetermeer. Helaas mis. Kort daarna werd dezelfde goalie totaal uitgespeeld door Ramon van Waardenburg en Jeroen van den Broek. Eerst genoemde mistte helaas voor open doel. Het was op een gegeven moment erop of eronder voor Zoetermeer. Het werd hierbij tevens wat onvriendelijker waarbij de Lions niet geheel onterecht de straffen moesten incasseren.


Het waren maar liefst 5 straffen van Dordrecht tegen 1 straf van Zoetermeer. Dat betekende dat de Lions veelal penalty kill moesten spelen en dat gaf kansen voor de Panters. Na 11 minuten was het dan ook raak met een treffer voor de Panters en dan slaat de paniek toch weer toe. De Panters herstelden zich weer en de jacht op de gelijkmaker was geopend. Echter door een goede penalty kill te spelen en een dosis geluk kon deze stand behouden worden. Zoetermeer haalde 2 minuten voor het eindsignaal en tijdens hun powerplay zijn goalie van het ijs in ruil voor een zesde veldspeler. Hierdoor werd de druk ( 6 tegen 4 spelers) behoorlijk verhoogd en werden de Lions soms in een benarde positie gedreven. Toch wisten de Lions tot drie maal toe de puck te onderscheppen om vervolgens op afstand op het open doel van de panters te schieten, waarbij de puck soms rakelings naast ging. Kijkend naar het scorebord tikten de seconden te langzaam weg totdat uiteindelijk het verlossende eindsignaal werd gegeven. 3-2 winst voor de Lions.

Door deze overwinning voert Sani-Dump Dordrecht Lions de lijst weer aan. Volgende week zaterdagavond spelen de Lions een uitwedstrijd tegen Eindhoven High Techs

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.