Genomineerden SportProm 2011 zijn bekend

18 januari 2012 door Liesanne

DORDRECHT - De nominaties voor de beste Dordtse sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent 2011 zijn bekend. Op woensdagavond 1 februari 2012 reikt de Sportraad tijdens de SportProm in Schouwburg Kunstmin vanaf 20.00 uur de prijzen uit. 

De jury heeft in de categorie beste sportman zeiler Rutger van Schaardenburg, korfballer Björn van Rosmalen (DeetosSnel) en reddend zwemmer Alwin Hillebrink (Dordtse Reddings Brigade) genomineerd. Atletes Rosina Hodde en Pamela Kiel en korfbalster Fenna Zwang (DeetosSnel) dingen naar de prijs beste sportvrouw van Dordrecht. Genomineerde sportploegen zijn de eerste teams van DeetosSnel en tafeltennisvereniging Dordrecht en de ritmische gymnastiekploeg van DVO. 

Sporttalent 
Veelbelovend talent kan de prijs winnen van sporttalent 2011. Hiervoor zijn genomineerd zwemster Kim Busch (MNC), beachvolleybalster Julia Wouters (Next Volley) en judoka Swaen van Koningsbruggen (Sportschool Muilwijk). Daarnaast reikt de Sportraad de Sportprijs Stad Dordrecht uit. Deze prijs is bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. 

Programma 
De presentatie van de SportProm is in handen van Nederlands judoka Deborah Gravenstijn en presentator Ardie den Hoed namens mediapartner RTV Rijnmond. Nadat de genomineerde sporters zijn gearriveerd, start er een boeiend programma dat in het teken staat van talent en topsport. Aansluitend is er een borrel om de sporters te feliciteren. Voorafgaand aan de SportProm is er voor sporters, coaches en begeleiders een speciale workshop ‘Op naar de wereldtop’. 

Sinds 1979 dragen verenigingen en journalisten Dordtse sporters voor vanwege hun bijzondere prestaties. De jury bestaat uit drie leden van Sportraad Dordrecht, directeur Sportbedrijf Dordrecht, een journalist van AD De Dordtenaar, een medewerker van mediapartner RTV Rijnmond, een oud (top)coach en een oud topsporter. 

Honderd gratis kaarten 
De Sportraad wil, naast alle genodigden, honderd inwoners van Dordrecht de kans bieden deze bijzondere avond bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Angela Verkerk, Sportbedrijf Dordrecht, e-mail as.verkerk@dordrecht.nl of telefoonnummer (078) 770 43 65. 

Kijk voor meer informatie ook op www.dordtsport.nl/sportprom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.