Grootmeester Seirawan speelt simultaan in ziekenhuis

20 januari 2012
Grootmeester Seirawan speelt simultaan in ziekenhuis

DORDRECHT - In de aanloop naar het Open NK Snelschaken op 3 maart aanstaande, worden weer twee simultaanseances gehouden die voor iedereen toegankelijk zijn.

De eerste wordt gehouden op zaterdagmiddag 25 februari in het winkelcentrum Sterrenburg (aanvang 12.30 uur). Iedereen kan dan aanschuiven om te proberen om simultaangever en lokale held Hans Berrevoets te verslaan (op de foto in blauwe trui).

Vaardige amateurschakers uit de regio krijgen de unieke kans om tijdens een schaaksimultaan hun krachten te meten met de internationaal bekende, Amerikaanse grootmeester Yasser Seirawan. De simultaan wordt gespeeld op donderdagavond 1 maart van 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur in het Albert Schweitzer ziekenhuis, in de centrale hal van de locatie Dordwijk in Dordrecht. Seirawan neemt het hierbij op tegen maximaal 25 deelnemers.

De Amerikaan (die een ‘Elo-score’ heeft van 2649) komt, evenals vele andere schaakgrootmeesters, naar Dordrecht voor de internationale ‘Snelschaakmarathon’ die de Schaakclub Dordrecht op 24 april houdt in het Da Vinci College. Eén van de leden van de schaakclub, werkzaam in het Albert Schweitzer ziekenhuis, heeft Seirawan weten te strikken voor een ‘opwarmertje’ in het ziekenhuis. Voor wie het niet zelf aandurft tegen de ‘crack’: publiek is welkom om de simultaan te komen bekijken.

Voor meer informatie of voor aanmelding voor de simultaans mail naar info@snelschaakmarathon.nl

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.