Demonstratie Occupy Dordrecht opgeheven

20 januari 2012 door Liesanne

DORDRECHT - De gemeente heeft op donderdag 19 januari 2012 de achtergebleven spullen van Occupy Dordrecht opgeruimd. De occupiers die het kamp nog bezetten, hadden daartoe eerder op de dag een besluit van de burgemeester ontvangen. 

De belangrijkste reden voor het opheffen van de demonstratie is dat er te veel incidenten waren in en rondom het kamp. Een aantal occupiers heeft nog spullen weggehaald. Het opruimen van de tenten is zeer rustig verlopen.
 
Verloop demonstratie 
Op 5 november 2011 is de Occupybeweging een demonstratie gestart in Dordrecht. In overleg met de gemeente is daarvoor een locatie aan de Spuiboulevard uitgekozen, direct naast het stadskantoor. Tot begin december 2011 is er goed overleg geweest tussen Occupy en de gemeente. 
 
Sinds november 2011 heeft een flink aantal kleinere en grotere incidenten plaats gevonden waarbij politie en/of Toezicht waren betrokken. Op basis van deze incidenten heeft de burgemeester besloten tot beëindiging van de demonstratie. 
 
Sluiting kamp 
Voorafgaand aan deze beëindiging is er verschillende keren gesproken met de Occupybeweging Dordrecht. In gezamenlijk overleg was eerder besloten om reeds dinsdag 17 januari 2012 het kamp op te ruimen. Voor Occupy gold dat ook zij zich inmiddels niet veilig meer voelden in het kamp, dat ook zij constateerden dat het kamp de verkeerde mensen aantrok en dat er teveel incidenten waren. Bovendien had men geen mogelijkheden om de occupyboodschap uit te dragen. 
 
Ontruiming 
Op donderdagavond 19 januari heeft de gemeente de spullen van Occupy opgeruimd. Ten tijde van deze actie waren er geen occupiers meer in de tenten. Enkelen waren eerder al richting opvang van het Leger des Heils getogen. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.