Kwalificatie voor Dordtse kunstrijdsters Demi Sijswerda en Rosalie van Wageningen

23 januari 2012 door Liesanne
Kwalificatie voor Dordtse kunstrijdsters Demi Sijswerda en Rosalie van Wageningen

DORDRECHT - Na de 2e selectiewedstrijd voor de KNSB-cup kunstrijden op de Jaap Eden  ijsbaan in Amsterdam hebben Rosalie van Wageningen, Demi Sijswerda, Carina Liao en Loek Laurens zich geplaatst voor deelname aan de KNSB cup finale.

3de  plaats voor Demi Sijswerda in Amsterdam
De 9-jarige Demi Sijswerda uit Dordrecht wist in een veld van 32deelneemsters de derde plaats te behalen en mocht na deze wedstrijd opnieuw het podium beklimmen. In de 1e selectiewedstrijd eindigde Demi op de tweede plaats.
Demi reed een mooie en technisch moeilijkere met hoge sprongen maar verloor wat concentratie bij haar pirouetten wat haar punten kostte. Toch behaalde zij een prima derde plaats.
 
Rosalie van Wageningen (8 jaar) is de tweede Dordtse rijdster in deze categorie.
Deze 8 jarige reed een mooie krachtige  kür met Spaanse moves en met hoge sprongen, sterke landingen en veel vaart.
 
De Dordtse rijdsters Maureen Drijver (9 jaar) en  Sanne Haanstra (10) eindigden op respectievelijk de 17e en 21e plaats, Papendrechtse Isa van Swieten (8) eindigde op de 23e plaats. Helaas hebben zij zich dit eerste jaar nog niet kunnen kwalificeren.
 
1 ste plaats voor Loek Laurens:
In de categorie mini’s heren reed  voor DDD de 11 jarige Louk Laurens uit Strijen.
Loek reed een krachtige kür met foutloze elementen die hem in een veld van 4 deelnemers opnieuw overtuigend de eerste plek bezorgde. 
 
Cariona Liao (10) uit Barendrecht maakte  dit seizoen  de overstap van de categorie mini’s naar de categorie Proms. 
Carina is een sierlijke rijdster en in deze categorie waarin de concurrentie groot liet zij wel zien wat zij in huis heeft maar had de pech dat de jury haar weinig punten toekende voor een pirouette en zweefserie waardoor zij 4 punten misliep. Carina behaalde in een veld van 24 rijdsters de 20e plaats. Door haar [prima prestatie in de 1e selectiewedstrijd heef Carina zich na deze twee wedstrijden als 9e gekwalificeerd voor deelname aan de KNSB-cup finale
 
In de categorie Teens werden de zusjes Emmelien(11) en Julia Raaijmakers (13) respectievelijk 20e en 29e .
 
De rijders  gaan zich nu voorbereiden voor de Drechtstedenbokaal op 29 januari in Dordrecht en de vier gekwalificeerden op de KSNB cup finale op 18 februari 2012 in Heerenveen.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.