CU/SGP: 'College, pak eigen leegstand actiever aan'

24 januari 2012 door Pieter Verhoeve

DORDRECHT -

 

CU/SGP wil dat college gemeentelijke leegstand actiever aanpakt

 

De Gemeente Dordrecht heeft binnen nu en vijf jaar 64 eigen panden die leeg komen te staan. Dat is 11% van het bestand. Daarvan heeft meer dan de helft nog geen bestemming. Het college wil de leegstand terugdringen door tijdelijke verhuur mogelijk te maken.

‘Dat is een magere aanpak. De gemeente kan bijvoorbeeld bijzondere panden actiever behandelen. Denk aan beeldbepalende monumenten als Bibelot, Berckepoort en Nieuwe Haven 26. Geef deze topprioriteit’ aldus Pieter Verhoeve van de fractie CU/SGP.

De CU/SGP-fractie roept tijdens de commissievergadering de wethouder vanavond op tot actie. ‘Leegstand is vervelend en kost geld aan onderhoud en gederfde inkomsten. De levendigheid en veiligheid van een gebied neemt af. De fractie ziet liever een actieve herbestemming van de panden, dan jarenlange leegstand.’

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.