Sura of toch niet?

24 januari 2012 door Liesanne
Sura of toch niet?

DORDRECHT - In het grasveld bij de Dordtse Grote Kerk staat een bronzen standbeeld, waarvan menigeen denkt dat het de stichteres van de Grote Kerk, Sint-Sura geheten, voorstelt. Toch is dit niet juist. Het beeld is in 1984 gemaakt als ‘vrij werk’ door de beeldhouwer Charles Vergouwen (*1946).

Tijdens een tentoonstelling van zijn werken in het Dordrechts Museum in 1985 is het beeld aangekocht door de gemeente Dordrecht en kreeg het een plaats op het grasveld bij de Grote Kerk.
 
De naam van het beeld is ‘OMWIKKELING’, is in brons gegoten en staat op een voetstuk van Impala graniet. De afmeting is 195 x 60 x 40 cm.

Dat het in de volksmond Sura wordt genoemd, is een aardige bijkomstigheid.
 
Herman A. van Duinen, 2012.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.