Jonge Ambtenaar van het jaar werkt in Dordrecht

27 januari 2012
Jonge Ambtenaar van het jaar werkt in Dordrecht

DORDRECHT - Christophe van der Maat is verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2012. Een prijs van FUTUR, een landelijk netwerk voor jonge ambtenaren. De 31-jarige Van der Maat is werkzaam als senior adviseur Strategie en Beleid bij de gemeente Dordrecht. Wethouder Piet Sleeking geeft aan trots te zijn op de Dordtse ambtenaar.

De verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar is door FUTUR in het leven geroepen om het nuttige en onmisbare werk van jonge, ambitieuze ambtenaren onder de aandacht te brengen. Van der Maat is vorig jaar door collega’s genomineerd vooral vanwege zijn idee om als ‘Zelfstandige Publieke Professional’ (ZPP) op een ondernemende manier voor de overheid te werken. Hij werkt nu, naast Dordrecht, als ZPP'er bij de provincie Noord-Brabant. Christophe over zijn benoeming: 'Heel gaaf dat ik heb gewonnen en een extra stimulans om meer ondernemerschap binnen de overheid te promoten.'
 
De jonge ambtenaren moesten voor deze verkiezingen de jury onder meer overtuigen van hun debatteerkwaliteiten. Juryvoorzitter Medy van der Laan, oud-staatssecretaris van Cultuur & Media en de eerste Jonge Ambtenaar van het Jaar ooit, roemde Van der Maat tijdens de prijsuitreiking met de woorden: ‘Sterke visie die is gekoppeld aan eigen initiatief, innovatie en overtuigingskracht.’ Wethouder Piet Sleeking (Personeel en Organisatie) reageert verheugd: ‘Vanzelfsprekend zijn we heel trots op Christophe. Dit straalt ook op een hele positieve wijze uit op onze hele organisatie die veel investeert in talentontwikkeling. De nieuwe manier van werken met veel flexibiliteit moet ook medewerkers optimaal de gelegenheid bieden zich verder te ontwikkelen. Dordrecht wil graag tot de beste werkgevers behoren omdat we op die manier ook jonge talentvolle medewerkers aan de organisatie willen binden.’
 
Naast de felbegeerde titel 'Jonge Ambtenaar' heeft Christophe ook de publieksprijs gewonnen. Hij mag een opleiding, training of cursus kiezen uit het opleidingsaanbod van de Bestuursacademie Nederland om zich nog verder te ontwikkelen.

In het weekblad Binnenlands Bestuur heeft in oktober 2011 een artikel gestaan over de Zelfstandige Publieke Professional
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.