Fietersbond tegen ergerlijke verkeerslichten

27 januari 2012

DORDRECHT – Ook Dordrecht heeft stoplichten, die de fietsersbond plaatst onder de noemer ergerlijke verkeerslichten. Zinloos rood krijgen fietsers bijvoorbeeld bij de Overkampweg bij de afslagen Leerpark en Randweg. Soms moet een fietsers twee of drie keer wachten of nog op een knop voor groen drukken, terwijl het licht voor de auto’s al op rood staat. Dat kost volgens de fietsersbond nodeloos energie want de vaart gaat uit de tocht.


Op de website van de fietsersbond – www.fietsersbond.nl/ergerlijkeverkeerslichten - komen meldingen uit het gehele land binnen. Volgens de fietsersbond moet de afstemming van de installaties, die het verkeer regelen, anders in het land. Zinloos wortel schieten voor rood licht is volgens de bond tegen te gaan als de gemeentes bereid zijn de klachten serieus te nemen.  De fietsersbond zet ook in op hoofdfietsroutes, die met zo weinig mogelijk verkeerslichten te maken hebben of voorrang geven aan de fietsers boven auto’s,

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.