Platform duurzaamheid Dordrecht bestaat twee jaar

30 januari 2012

DORDRECHT - Het Platform duurzaamheid Dordrecht bestaat inmiddels al twee jaar. Het burgerinitiatief krijgt gastvrijheid in het natuurcentrum Weizigt. Daar is op woensdag 8 februari weer een duurzaamheidscafé om elkaar te ontmoeten en om kennis te maken met allerlei mogelijkheden. Een bericht:

Energie is het thema van het Dordts Duurzaamheidscafé. Welke mogelijkheden en initiatieven op het gebied van alternatieve energie en energiebesparing zijn er in Dordrecht? Wat gaat de Energie Corporatie Dordrecht doen voor de Dordtenaren?

En wat kunnen we leren van het project MijnDak/JouwDak in de Alblasserwaard? Of kunnen we gewoon meedoen? Bewoners uit Brabant komen vertellen over hun windmolenproject. Koken op zonnestralen kan ook in Nederland. Dat toont de Werkgroep Solar Cooker uit Sliedrecht. Via een Energiebeurs kunnen bezoekers ´aandelen´ plaatsen op de energievorm van hun keuze. Wat heeft de voorkeur?

Verder kunnen Dordtenaren met duurzame initiatieven zich kort presenteren aan de cafébezoekers. Van tevoren opgeven, is gewenst via email. Ook de stand van zaken rond stadslandbouw in Dordrecht komt aan bod. En bezoekers kunnen een moestuin in Dordrecht in Zuid-Afrika adopteren en zaden kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan dit project van de stedenband.

Het café is een initiatief van het Platform Duurzaamheid Dordrecht. De presentatie is in handen van Hans Berrevoets en Conny Taheij.

Meer informatie bij de agenda 8 februari van Dordrecht.net

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.