Burgemeester Arno Brok genoemd in verkiezing van burgemeester van het jaar

30 januari 2012
Burgemeester Arno Brok genoemd in verkiezing van burgemeester van het jaar

DORDRECHT - Burgemeester Arno Brok van Dordrecht wordt op Burgemeesterslezing.nl genoemd als kandidaat voor de burgemeesters verkiezing 2012. Oud-CDA-raadslid Elly van Wenum laat via Idordt.nl weten heel enthousiast te zijn over de kandidaatstelling van de eerste burger van Dordrecht.

Brok heeft vanaf zijn aantreden, deze week twee jaar geleden. de stad zowel naar binnen als naar buiten gezicht gegeven. Hij is enerzijds voor samenwerking en laat anderzijds ook grenzen zien.

De gegevens over de burgemeestersverkiezing:

Het curatorium van De Burgemeesterslezing heeft het initiatief genomen voor een jaarlijkse burgemeestersprijs. Iedereen kan een burgemeester nomineren die zich verdienstelijk heeft gemaakt binnen het thema van de lezing. In 2012 is dat Samenwerking. Minister Liesbeth Spies zal de prijs op 15 maart 2012 uitreiken.

Burgemeesterslezing
Jaarijks vindt in het stadhuis van Den Haag De Burgemeesterslezing plaats. In 2012 is dat op 15 maart van 16.30 tot 18.30 uur. The thema voor de lezing is Samenwering in allerlei facetten: met burgers, intergemeentelijke samenwerking; privaat-publiek en grensoverschrijfende samenwerking. De lezing is voor iedereen vrij toegankelijk, mits men zich aanmeldt via www.burgemeesterslezing.nl.

Burgemeestersprijs
Het curatorium van de burgemeesterslezing introduceert in 2012 De Burgemeestersprijs om een burgemeester in het zonnetje te zetten die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van samenwerking. Dat kan variëren van succesvolle burgerparticipatie tot regionale samenwerking met andere overheden. De uitreiking van de prijs gebeurt aan het einde van de lezing op 15 maart.

Inzendingen
Iedereen kan een burgemeester nomineren voor de prijs. Voorwaarde is wel dat de inzending vergezeld moet zijn van drie aanbevelingen van personen of organisaties buiten de  gemeentelijke organisatie. Dat kunnen dus zowel inwoners van binnen de gemeente, andere overheden, collega's etc. zijn, als het maar niet uit het gemeentebestuur of de ambtelijke organisatie komt.

De gemotiveerde inzendingen moeten uiterlijk op 14 februari 2012 in het bezit van het curatorium zijn, dat tevens de jury voor de prijs is. In februari maakt het curatorium de drie genomineerde burgemeesters bekend.

Uw inzending stuurt u aan:
De voorzitter van het curatorium van De Burgemeesterslezing
De heer H.P.M. Kool
Postbus 12600
2500 DJ Den Haag

of aan: h.p.m.kool@denhaag.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.